Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Samozřejmě, že se mine účinkem. Kdo se v tomto prostředí aspoň trochu pohybuje tak ví, že je "1000+1" možností, jak věci ošetřit a udržet si dále kontrolu nad svým majetkem a svými podnikatelskými aktivitami.

Tady se evidentně jedná jen o jednu jedinou věc. Babiš je pro všechny v této zemi transparentní (sám to nezastírá a starají se o to především jeho konkurenti ...) na rozdíl od spousty ostatních, kteří jsou na státní finance a aktivity přisátí a dojí je o sto šest. Transparentnost Babiše, při jeho ekonomické síle, je jejich handicap.

Významnou úlohou právního státu je ochránit i jednotlivce před zvůlí většiny (stinné to stránky demokracie). A v tomto případě naše ústavněprávní demokracie evidentně selhává.

7 1
možnosti

Víte co znamená slovo transparentní?

1 1
možnosti

Ten název - Lex Babiš, je nevhodný. Jde o to, že 27 let chybí nastavená pravidla hry. Ta vyostřenost pólů je - Nelze diskriminovat úspěšné podnikatele od vstupu do politiky, (mj. kdo tam má pak vlastně chodit) ... !? Na straně druhé případ Aleš Řebíček se svou vzkvétající soukromou firmou ... Podobně pak A.Babiš ... Jsem přesvědčen, že není možné ovlivňovat pravidla, legislativu a být příjemcem dotací. Je v tom i krásný rozpor - Zákon zhruba říká, že Podnikatel je dokonce povinen rozhojňovat svůj majetek péčí hospodáře - ruka pravá ... Aby zase totéž hájil ve prospěch toho státního - veřejného - ruka levá ... Jak !? 24 hod denně - 365 dnů v roce střetem zájmů ! ... :-)

3 0
možnosti

Zajimalo by mneco jsou to za lidi, kteri maji neustale potrebu navazet se do soucasneho ministra financi. Napada mne jedine. Potrefene husy kejhaj.

8 6
možnosti

p. Vokoun, tak tomu přece není ! A.Babiš fascinuje, nesporně schopný člověk. Tážu se ovšem, čím ? Porovnejte s T.Baťou a jeho vytvořeným na "zelené louce" - pojem dotace neznal + sociální programy pro své zaměstnance ! O jeho morální čistotě nemá smysl mluvit. A.Babiš je ryzí akvizičník - Hradu vytýkáme čínský přístup - skupování bez vytváření příležitosti pracovních míst - ministr je za to obdivován !? ... :-)

3 1
možnosti

J31i52ř69í 42F81á61b48i37k

10. 1. 2017 22:17

Podívejte lidé , ne za vše nese odpovědnost pan Babiš. Já na jeho doporučení. Aspoň tak mi to bylo presentováno, jsem se sešel s Vedením místní buňky ANO. Probíhalo jednání a během tohoto jednání jsme dospěli do bodu kdy mi sdělili , že budu nucen spolupracovat s člověkem jehož rodina se podílela na tunelování města. Upozornil jsem pana předsedu na tuto skutečnost a vysvětlil mu , že protiprávním postupem / dle stanoviska ministerstva vnitra které mám písemně/ má pronajatu zemědělskou půdu od města za 0,002 kč za rok/m2 . Tuto smlouvu s městem uzavřel místostarosta pro sebe svou rodinu a úzký okruh několika přátel. Město stojí před bankrotem. Pan předseda mi odpověděl , že se nejedná o rozkrádání ale snahu o vylepšení hospodářského výsledku podnikatele. Nyní si uvědomuji , že pan Babiš tvrdil , že chce stát řídit jako firmu , tedy zřejmě tak povede i svou stranu. No v tom případě za toto jednání nese plnou odpovědnost

0 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik