Diskuse

Chtějí nás otrávit. Braňme se!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nepopírám jisté a dokladovatelné rozdíly - zásadní problém v tom však nevidím. "Chtějí nás otrávit" - Přesto, se dožíváme v průměru o 8 let déle, (od 1989). Komunisté na to rádi reagují tak, že jde o jejich zásluhu, neboť takto dobře vyživovali tehdejší mládežníky ! Čili , na výsledek nekvalitních dnešních potravin si budeme muset zase počkat 28 let ... :-) Každopádně trh, je v obrovském vějíři nabídek. Faktem i to, že většinová česká populace vysloveně žije slevami. Viz čtvrtek, Kaufland, tištěná periodika málo kdo někdo kupuje - Tištěným letákem mává kde - kdo ! ... Kus farizejství - Ano, téma před volbami je to dobré ! ...

2 0
možnosti

Jestliže totéž zboží stojí v liché týdny dvojnásobek toho co v sudé, tak by byla nebetyčná blbost nesledovat, co je kdy v akci.

0 0
možnosti

R79a44d96e50k 79J41a44r60o48š

13. 7. 2017 12:13

Ovšem máte i řadu českých potravinářských výrobků, které jsou kvalitativně ještě na nižší úrovni, než ty "šizené" zahraniční...

0 0
možnosti
Foto

P65e13t37r 79H37a95n66n32i18g

13. 7. 2017 11:22

Všiml jsem si, že jeden diskutér píše, že jedním z důvodů, proč západní firmy a řetězce předkládají našim občanům horší složení potravin je jejich cena. Není to pravda. V Německu či ve Francii je cena těchto výrobků ještě nižší a kvalita vyšší. Prostě se k nám chovají na všech úrovních jako k lidem druhého řádu. A my jim to dovolujeme. Je třeba u výrobků, kde je možnost zásobování z našich zdrojů a výrobců nařídit zákonem 75 % stoprocentně našich výrobců a zdrojů. Myslím si, že ve Francii takový zákon existuje a hledejte tam ty hnusné německé a holandské výrobky. Marně.

A když na nás přijdou s arbitrážemi, tak prosím zaveďme zákony jako jsou v USA, že sporné věci se řeší u soudů na území ČR. A když nám to EU nedovolí, tak z ní vystupme. Mám ten dojem, že už jsme k takovému bodu dospěli.

2 4
možnosti

Zapadni firmy ha to ovsem nemohou. Cenu urcuji cesti obchodnici.

5 0
možnosti
Foto

Vážení diskutující, možná bych měl doplnit, že rozumím, tak jako vy, tomu, že si někdo, kdo chce nakoupit levně, půjde vědomě koupit také "levnou" kvalitu. O tom ale můj blog nebyl. Byl o tom, že se prodává pod jednou značkou na trhu v Německu a u nás jiná kvalita, což podle mne v pořádku již není a že se toho pře volbami chopil pan ministr Jurečka. nic víc, nic míň....

2 0
možnosti

A bylo v poradku kdyz jste si pred 30. lety koupil Auto Skoda ktere v Nemecku bylo take mnohem kvalitnejsi neu to koupene v Ceskoslovensku?

3 0
možnosti

Celá záležitost má dva aspekty. Jedním, je to, že pod stejnou známkou a ve stejném

obalu, sem proudí produkty, které mají jiné složení. Kvituji s podivem, že si toho politici všimli po bezmála třiceti letech. Totiž dělo se to již od začátku po otevření hranic a netýká se to jen potravin ale také drogerie.

Druhým aspektem je cena. Český člověk, samozřejmě ne každý, si zvykl šetřit na jídle. Byly doby, kdy se na ničem jiném šetřit nedalo. V Polsku, má každá trochu větší vesnice prodejnu lahůdek. Ale také půl výplaty jde na jídlo. U nás desetitisícové město prodejnu lahůdek nemá. Chcete-li v takovém městě, telecí nebo jehněčí, musíte na jatka nebo si ho objednat u řezníka.

Resumé: Kdo nás skutečně otravuje, jsou naši politici. Především nekompetencí a

a prázdným žvaněním.

2 1
možnosti
Foto

Seperát v uzeninách být může a žádná norma jej nezakazuje. Produkuty, které k nám proudí mají stejné složení jaké je u nás. Babiš s masem a uzeninou ovládá přes 40 procent trhu. Jsou obchody, kde jsou jenom výrobky Babiše. Normy jsou stanovené EU. Co mají politici dělat ? Zakázat zákonem pojídání levných jídel ? Otevřít u nás prodejnu lahůdek je ekonomická sebvražda, protože tam nikdo nepřijde nakupovat a pokud ano pár lidí, kteří mají rádi kvalitu, Resumé: Kdo nás skutečně otravuje, jsme my sami a ne politici.

4 0
možnosti

J32i41r66i 31B92o33r

13. 7. 2017 10:01

Pane Šarapatko,vy to tady teď rozjíždíte každý den. Za koho budete kandidovat ve volbách? Budete muset ještě přidat.

9 0
možnosti
Foto

Starejte se možná raději o sebe pane Bor. Ale buďte v klidu, kandidovat nebudu:-). Může to vzít za mě.-).

1 2
možnosti

Ruský Rosselchoznadzor na šmejdy, že jo taváryšč?:-)

1 0
možnosti

To je teda objev.....

Nenapadlo Vas, ze to delaji vyrobci a prodejci proto, ze to lide kupuji? Kdyz se chovame tak hloupe, tak se nemuzeme divit.

6 0
možnosti

Jeden výrobce uzenin z Brna to vysvětlil stručně. Vyrábím dražší i levnější uzeniny, protože si to trh žádá. Někdo si rád připlatí, druhý nemá dostatečný příjem, ale také chce klobásy, či salámy.

3 0
možnosti

A toto se nazývalo diplomat !!Každý podnikatel prodá jen to, co zákazník koupí a meziobchodník objedná.Cenu dělá mimo jiného daň a velikost odbytu-nákupu, což je v SRN jiné. Výrobci je jedno, jestli je spotřebitel komunista, černý nebo bílý.

9 0
možnosti
Foto

Jo, to by lidé nesměli slyšet na všemožné, mnohdy jen imaginární, slevy kdykoliv. Snad každý když nakupuje v nějakém tom super hyper marketu tam potkává nakupující se slevovými letáky v ruce. Těmto lidem jde jen a jen o cenu a kvalita jde stranou. To je asi také i důvod proč u nás skončily řetězce jako Delvita o kterém když jsem se někde zmínil že tam nakupuji tak mnoho lidí mi oponovalo drahotou.

Nekoukám na složení potravin, ale je mnoho výrobků co si koupím jen jednou protože mi nechutnají a zkusím jich třeba i více toho druhu než najdu ten co mi chutná.

3 1
možnosti