Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P48e18t54r 40U58h92e56r

15. 7. 2017 15:14

šarapatko, ten odkaz. Nikde o tom nepíšou, tedy kromě Parlamentních listů a dalších webů spojených s ruskou propagandou.

2 2
možnosti

Pane Šarapatko,

dík za vaše vyjádření. Vzhledem k tomu, že vaše rodina pochází ze Sudet, máte k tomu plné oprávnění i legitimitu, oproti těm, kteří by nejraději připojili Sudety a celé Česko k Německu.

Byly doby, kdy jsme se všichni museli povinně učit ve školách Německý jazyk. Doufám, že se tyto doby nevrátí a lidé odvážní, jako vy jsou toho zárukou!

4 10
možnosti

J83i25r54i 14V81r62a75b80e19c

15. 7. 2017 12:34

Radši zase k Rusku a učit tu řeč co je na houno ! To je sen všech bolševíků, čumprdlíků a serepatičků .

3 1
možnosti

O34t89a 26K45i43n86c

15. 7. 2017 0:32

Kdyby se měla dávat antikarma, měl byste můj hlas, ale karma ani náhodou. Ale přesto váš blog ohodnotím podle svého názoru: Rv .

8 1
možnosti

Proč by nám měli lhát lidovci? Také může lhát autor článku Šarapatka. Komupak tím slouží? Proč se staví Šarapatka do šiku s komunisty? Proč chce stále pokomunisticku rozdmýchávat nenávist mezi národy?

Rv

7 2
možnosti

O19t21a 92K15i27n11c

15. 7. 2017 0:21

Protože je to Šarapatka, poslanec za zkrachovalý Úsvit.

3 0
možnosti

Co jsou to za ministry, když ani neví,

jak vypadá právní realita.

Někteří Němci ze Sudet nepožadují vrácení majetku, ale požadují vyplacení náhrad. Jiní vrácení majetků a ještě vyplacení náhrad.

Tak co nám tady lidovečtí ministři lžou?

Výsledky německého soudu potvrzují něco jiného.

3 9
možnosti
Foto

Mimochodem, náhrada jim byla vyplacena německým státem.

3 0
možnosti

J11o36s66e11f 23P43o36t25r

14. 7. 2017 21:12

Je třeba se podívat pravdě do očí. A ta pravda není nikdy jednobarevná. Sudečtí Němci přišli do divokých, neúrodných, kamenitých Sudet na pozvání českých králů. Za 600 let udělali z neúrodných, divokých , kamenitých Sudet jeden z nejbohatších a nejkrásnějších regionů Evropy. V době vzniku ČSR byli Masarykem a jeho equipou kvůli slovanskému nacionalismu podvedeni nejhrubším způsobem a stali se druhořadou národnostní skupinou s okleštěnými politickými právy.

Za povznesení Sudet si zasloužili nejméně kantonální statut, ty Sudety byly prostě jejich. Jejich zrada na ČSR v r. 1938 byla prostě jen odpovědí na zrady na nich kolem vzniku ČSR.

Ještě jeden aspekt je nutno vzít v úvahu. .V 17. a 18 století byl český národ na pokraji zániku. Česky mluvili jen zaostalí sedláci, kterým koukala sláma z dřeváků a nejchudší vrstvy sluhů a řemeslníků ve městech. Přesto došlo k zázraku, k českému národnímu obrození a na začátku 19. století v dravé konkurenci s německými spoluobčany se český národ etabloval politicky, hospodářsky i kulturně stejně vyspělý jako bylo okolních 90 milionů Němců. Český národ byl úspěšný právě pro bezprostřední boj a pro konkurenční prostředí.

Z toho plyne pro dnešek nesmírně závazné poučení. Pokud zůstane český národ ve svém zahnívajícím, bezproblémovém, bezkonkurenčním rybníku, bez kulturně, jazykově, nábožensky odlišných minorit, dopadne stejně jako v 17. století. Bude zahnívat, zahnívat, vykládat si jek je velký a silný a při trochu větší bouři zkolabuje.

12 2
možnosti
Foto

Zhruba řečeno, nebýt Lidic, tak bychom se zde radostně potýkali se sudetskými Němci do dnešních dnů.

1 7
možnosti
Foto

Lidé v sudetech vůbec neřeší nějaký majetek. S původními obyvateli se stýkají, a pomáhají opravovat sakrální stavby. Berou to, že je to historie a jsou rádi, když je někdo pustí do domu, kde žili anebo žilij jejich rodiče. Pak spolu vypijí pivo a pokecají.

9 0
možnosti
Foto

Nevím, co řeší a neřeší lidé v Sudetech, nicméně je faktem, že změna stanov sudetoněmeckého landsmanschaftu, týkající se německého majetku v cizím státu, podléhající mimochodem reparacím, byla částí jeho členů napadena u soudu.

3 2
možnosti

Co by za to dali i někteří Češi, kdyby byli po válce vyhnáni.

Po 48 mohli prchnout už pouze s nasazením vlastního života, někteří i životem zaplatili.

13 1
možnosti
Foto

Nejprve Truman zatlačí svou doktrínou Československo do východního bloku (viz článek jednoho švýcarského listu, citovaný v červnu r. 1947 v Osvobozeným našinci), pak Churchill za Československem spustí železnou oponu, a pak se všichni divíli, že si už Jan Masaryk při jejím přelézání zlomí ruku?

Testovací otázka: Které státy se nehlásily k nulitě Mnichovské dohody od samotného počátku? Nápověda: SSSR to nebyl.

1 8
možnosti
Foto

Pro všechny, kterých se můj blog tak strašně dotknul......V blogu jsem reagoval jenom a pouze na rozpor mezi opakovaným tvrzením ministra Hermana o sudetských nárocích jako uzavřené události a nedávném opačném rozhodnutí soudu v Mnichově. Nic víc nic míň.

Na rozdíl od mnoha diskutujících jsem totiž v Sudetech vyrostl. A moji rodiče tam prožili.celý život včetně války a odsunu. Vždy jej komentovali jako smutnou a v mnoha případech nespravedlivou událost a tak jej vnímám i já. Ale současně také říkali, že když byl Hitler na koni, tak hajlovali jejich němečtí sousedé všichni jako jeden muž. Na druhou stranu ale, ti (na rozdíl od mnoha Čechů) pilní Němci u nás v Sudetech chybí dodnes. A je to na nich, bohužel, vidět. Tolik tedy k mému názoru na sudetoněmeckou otázku.

Dále, abych informoval ty, kteří si to nezjistí jinak, z Úsvitu jsem odešel pře více než 3 roky a do nové sněmovny nemám zájem kandidovat.

No a co se týká Krymu, k tomu se, s prominutím, dnes už vrací jenom opravdu velký hlupák.

5 9
možnosti

Reknete uprimn pane Sarapatko. Jste odpucem pouziti principu kolektivni viny a kolektivni odpovednosti? Jestli ano tak jsme dva.

3 0
možnosti

Téma z minulého století - téma jak vyšité pro staré politiky bez invence a vize do budoucnosti. Umí jen rozeštvávat.

8 1
možnosti

Ale jak jim to nacionální rozeštvávání jde!

0 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik