Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I95v14a70n 34M47i15n19á94ř

11. 12. 2018 12:36

Je jen dobře, že se střední Evropa a zejména V4 - od levičácky demonstrovaného eurosnobismu - distancuje. Prošli jsme si, na rozdíl od západního světa, až příliš devastující totalitní minulostí, než abychom vědomně hazardovali s vlastní sebezáchovu a podléhali - nebezpečným multikulturním snahám Macrona a Merkelové.

1 0
možnosti

J37a73n 14R83á81ž

11. 12. 2018 12:26

Za Macronovým projevem je vidět autorství jeho manželky, která i tím dává najevo , že macronova sociální i politická inteligence nestačí na funkci prezidenta.

V první fázi protestů zbytečně silácká prohlášení hodné puberťáka a když mu teče dobot, sáhne pod vlivem manželky po projevu bezbřehého populismu!

Takové sliby v době, kdy vnitřní dluh Francie dosahuje cca90%HDP a nová krize klepe na dveře ukazuje Francouzům, že volba submisivního Macrona prezidentem bylo hodně špatné rozhodnutí.

1 0
možnosti

Polemizoval bych s touto větou: "Myslím si, že Česká republika, malý evropský stát s naší nedávnou negativní historií v područí Sovětského svazu, Evropskou unii pro budoucnost nezbytně potřebuje."

Ano, jistě, potřebuje. Ale právě s ohledem na naši historii a zkušenost, že "nic není na věčné časy" a že rovnoprávnost zemí je vždy jen líbivá proklamace, je otázkou, zda plnohodnotné členství je tou nejvhodnější formou spolupráce. Sdílet společné hodnoty a spolupracovat lze i jiným způsobem...

Nedělejme si iluze, že můžeme EU ovlivňovat, spíše bysme si měli pohlídat, abysme nemuseli bezmocně klopýtat za EU za každou cenu. Dnes je dnes ..ale nevíme, kam sociální a socialistické experimenty zavedou EU za dalších 20 let. Proto bych byl pro volnější partnerství, nežli znovu pro nějaké područí.

8 0
možnosti

Myslím si, že pouhé přerozdělení bohatství od bohatých k chudším Francii zas tak moc nepomůže. Francie žije nad poměry a ze slávy minulosti. S trochou nadsázky - na německý prostor nemá a nestačí. Už v minulosti po sjednocení Německa během několika desetiletí do 1.světové Němci bez kolonií dohonili Francii. Napadá mi srovnání s Portugalskem a Španělskem které v minulosti také byly na výsluní Evropy.

7 0
možnosti

Také změna složení obyvatelstva "pomáhá" ... Jedno s druhým ...

1 0
možnosti

J56a76n 52B94u90r72d41a

11. 12. 2018 0:37

Napoleon nenosil třírohý klobouk.

1 0
možnosti
Foto

To je vlastně pravda, moje chyba:-)Ale ak byste zase nazval ten jeho?

0 0
možnosti

Dal jsem zaslouženou karmu.R^ Macron je jednou ze směšných figur EU. Nevím zda by si měla naše republika brát příklad z těchto dvou velkých zemí. Rozhodně ne z jejich politických postojů. Doufám, že neskončíme opět rozdrceni v sevření Francie, Německa a Ruska.

7 1
možnosti
Foto

Přestal jsem číst při zmínce o mytí Brigitty. Takový "hodnoty" nemám zapotřebí.Rv

6 2
možnosti
Foto

Dobrý večer pane Macháček,

vidíte, a já jsem si myslel, že někdo jako Vy takovou historickou zkratku ani nepochopí. Pochvala:-). Ale je to jen taková humorná nadsázka, nic zlého tím není myšleno. To autor ve svém článku smí, víte? Napište si taky něco:-).

Hezký večer.

8 1
možnosti

Už jen za ty jeho "jasné" syrské důkazy, byť o tom v tu dobu nevěděl lautr nic ale pouze papouškoval to co plácala Mayová, dobře mu tak. Na každého dojde. R^

2 4
možnosti

Dobrý den , ještě dodat , že Francie je od konce války bohatě dotována zbytkem Evropy a její zemědělství je vzorem neproduktivity , moc dík

8 0
možnosti

popravde moc nechapu, jak cela Evropa uz od valky dotovala Francii.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS