Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pěkná trefa!

Škoda, že není uvedeno, kolik musí Mali platit ročně Francii za bývalé koloniální investice a že se nadále jedná především o vysávání nerostných zdrojů.

Ti co se na tom podílejí, ti to podporují, ti druzí nikoliv a chtějí, aby to bohatství patřilo občanům Mali. Problémem je pravděpodobně loutková vláda, nejednotnost a ještě další zájmy.

Opravdu jde o boj proti muslimským teroristům, nebo jde o něco jiného?

Co tam dělají a komu slouží naši vojáci v Mali zůstává proto otevřenou otázkou.

Karma

0 0
možnosti
DR

"Zavolala proto na pomoc spojence."

Oni přece moc dobře věděli koho zavolat, když ti rozumnější odmítli. My přece přikývneme na všechno. Jak by jsme před udatnými spojenci vypadali.

Jasná karma. R^

0 0
možnosti
Foto

J65a84k83u22b 19R22o30t48h

4. 3. 2020 17:18

Kolegové, myslíte, že má smysl tomuto pseudopolitikovi a ruskému rektálnímu alpinistovi vysvětlovat, že naše hranice, pokud je má v Schengenu vůbec někdo hlídat, tak je to policie a nikoliv armáda? A tak je to s jeho znalostmi se vším. A přidávám se k níže položenému a stále Š. nezodpovězenému dotazu: Kdo platil tu ostudnou cestu na Krym? :-/

4 2
možnosti
ŠB

Nezmysel. V niektorých štátoch EÚ zodspovedá za ochranu hrabíc priamo armáda, resp. zložka armády. A tam kde za to v mieri zodpovedá polícia je legislatíva nastaven ́atak, že v prípade mimoriadnej či krízovej situácie môže byť na ochranu hraíc nasadená aj armáda. Gréci strážia hranice už armádou. Rovnako v minulosti strážili hranice Maďarska vojaci. Cvičenie zamerané na posilnenie polície armádou pri plnení úloh ochrany štátnej hranice sme realizovali aj v SR.

Naviac armáda už dávno zabezpečuje podporu pri ochrane vonkajšej hranice šengenského priestoru - či už v rámci jednotlivých štátov (poskytnutie špeciálnej techniky v prospech pohraničnej polície), alebo v rámci EÚ -

EUNAVFOR MED SOPHIA

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, Česká armáda by se neměla vmesovat do cizích záležitosti

0 0
možnosti
Foto

brzy to budou i naše starosti.

0 0
možnosti
JL

Incident na Řecko - Turecké hranici má charakter policejní, nikoli vojenský.

V té věci již pomoc nabídnuta byla, záleží pouze na Řecku.

2 0
možnosti
Foto

kaštany si má každý vytahovat sám.

0 0
možnosti
AM
Foto

Mise ISAF a posléze RSM v Afghánistánu je z podle mě nejspornější. Přestože jsou vojenské jednotky přítomné v Afghánistánu na žádost tamní vlády jde spíše o akci USA, které později požádalo své spojence o pomoc. Tak se na to také dívám, jako na pomoc partnera v NATO a omezení teroristických skupin.

3 3
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik