Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K98a68r18e43l 46B77o40k

7. 5. 2020 9:19

Protože jsem pamětník zmiňovaných událostí, musím s autorem naprosto souhlasit. Pravdivě popsal, jak se to při Pražském povstání odehrálo.R^R^R^

1 0
možnosti
Foto

Díky, potěšilo:-)

Pěkný večer.

0 0
možnosti

Pane autore díky, asi jste se nejvíc přiblížil pravdě, absolutní pravdě. Čímž jste mi potvrdil, že v min. století nás naši tzv. "spojenci" třikrát hodili přes palubu - roky 1938, 1968 a 1990. Počtvrté se napálit nenecháme, vážně uvažujte jak se dál zapojit do politiky. Jsou zde "Rozumní" a další NEparlamentní strany.R^

0 0
možnosti

Rádoby objektivní zhodnocení, v podstatě kremelská propaganda....nevěřte nikomu a díky této nesvornosti vás Rusko donutí věřit v Gusudara.

Za další omílání teze, že za vše co se stalo lidem žijícím v ČSR, ČSSR může někdo jiný.

Kapitulovali v 38, nadšeně si dosadili komunisty včetně jejich agenta Beneše ale za jejich vládu mohou USA (a vrazi z Volstrýtu).

2 1
možnosti

Díky za názor, ale lze ho poopravit pod tíhou faktů: Naši tzv. "spojenci" (Východ i Západ) nás v min. století třikrát podrazili - roky 1938, 1968 a 1990. I M.Allbrichtová přiznala, že se nás v roce 1968 USA nezastaly.Počtvrté se napálit nenecháme...R^

0 1
možnosti

KarmaR^. Nemám co bych k tomu dodal.

0 0
možnosti

Světové velmoci měly a mají svoje strategické mocenské cíle, třeba USA ve Vietnamu, SSSR neúspěšně krátce v Afganistanu. I "studená" válka neskončila.

Jsem politický laik, ale lecos si pamatuji. Dříve se ve škole učilo, že nás osvobodila Rudá armáda, nyní se kladou věnce v Plzni k památníku "Díky Ameriko".:-)

Jako malé dítě si pamatuji vjezd spojeneckých armád do Plzně dne 6.května, veliké jásání.

Bydleli jsme na samotě mezi lesy u dědy, tehdy byla silně bombardována Plzeň. Kolem mne na cestě přijížděly 2 jeepy a pak burácely tanky, veliké množství vojáků. Mávali na mne a smáli se malému dítěti, jak prchá. Potom jsme se s nimi fotografovali, byli jsme šťastní, že je konec války. Ve městě se již nebojovalo, den předtím 5. května plzeňští rodáci vyhnali Němce ze středu Plzně. Velel jim můj děda, je to zapsáno v kronice města. Každý rok si připomínáme oběti známých Plzeňanů.

1 0
možnosti

Především poslední věta by se měla tesat do hlavy permanentním revolucionářům této doby - demokratů stalinského typu.

1 0
možnosti

Nejsem pamětníkem roku 45, takže se zdržím jeho hodnocení. Zato si moc dobře pamatuji rok 68, kdy se z hodiny na hodinu změnili školně prezentovaní osvoboditelé na okupanty. Politika současného Ruska moje tehdejší prozření bohužel pouze potvrzuje.

9 0
možnosti
Foto

Tak tož, ti osvoboditelé v r. 1968 pouze splnili své závazky, které na sebe vzali přijetím doktríny společné obrany socialismu. Jak můžete mluvit o okupaci, když prezident nikdy nepřestal fungovat jako prezident. A dokonce si nechal předvolat tehdejšího velitele Varšavské smlouvy k raportu.

2 6
možnosti

A92d95a54m 54M48a87l63ý

5. 5. 2020 22:40

Že lže Rusko, je fakt.

Pan autor se tento fakt snaží rozředit výrokem Velmoci lžou.

Je to taková varianta na tradiční: V USA zase bijou černochy.

10 1
možnosti

Zcela mimořádně musím souhlasit s autorem. Velmoci lžou, ať už jsou jakékoliv barvy pleti. Nedělejte si iluze, že by nás Amíci neobětovali, kdyby to pro ně bylo výhodné.

6 0
možnosti

No tak já třeba Rusku ( a SSSR) jsem nikdy nevěřil. V tom problém nevidím. ;-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik