Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Je otázka jestli to dělají za prachy nebo z blbosti.

0 1
možnosti
ZZ

Platí obě varianty !!!

0 0
možnosti
Foto

Tak by to mělo být, jenomže košile je bližší než kabát. Chtějí-li na svých postech vydržet, musí sloužit zahraniční vrchnosti do roztrhání těla. Jinak si už na ně něco najdou, aby je odstranili a nahradili poslušnějšími.

1 1
možnosti
RK

Řekl syn aparátčíka a sám bývalý člen strany. Chucpe.

3 0
možnosti
JV

Šarapatka...."Diplomat" už podle jména.

2 0
možnosti
Foto

Hezké ráno pane Vrabec. Zkuste spíš nějaký argument k článku:-).

3 0
možnosti
JP

Není to naštěstí ministerstvo ruských zájmů. To Vám na tom vadí. Proruský kolaborant se nezapře.

9 4
možnosti
LB

Bože můj, ty jsi ale trouba.

12 0
možnosti
Foto

J15o86s18e81f 41B34á47r58t50a

29. 8. 2023 21:36

To se píše na Novinkách:

Konec diplomatického kómatu. Vláda chce otevřít novou kapitolu vztahů s Ruskem

3 4
možnosti
DR

Četl jsem. Ale ti tři mušketýři Flaška,Ziegler a Kněžínek nejspíš tvrdí, že je to fake news a takový článek podle nich nejspíš neexistuje.

4 2
možnosti
JL

Vite pane Milane Šarapatko, v jednom s vami souhlasim. Postaveni ministra zahranici je po premierovi, ten nejdulezitejsi clanek cele vlady. Obsazeni je vsak brano jako nejvyssi "trafika" toho nejsilnejsiho tymu (strany) v koalici.

Je sice pravdou, ze postaveni ministra zahranici je schvaleno prezidentem a potom i Snemovna dava sve duverove ano vlade, prece i ja mam vyhrady v osobnostech na teto pozici. Snad me vychovani mi ukazalo, jak to se delalo jinde a jak se k tomu prislo.

Pochazim ze Zlina a znam ten batuv system dobre jeste dnes. To Jan Bata zjistil, kdyz prevzal vedeni zavodu, ze nema pro sve mysleni obejiti nemoznosti prodat obuv v zahranici (embargo) s budovanim podniku v kazde takove zemi. Jenze potreboval k tomu sve odborniky s kvalifikaci, kterou nemohl ziskat na trhu prace. Musel tu kvalifikaci naucit sve pracovniky, kteri meli predpoklady to do sebe vztrebat. Vytvori specialni skolu a ta dostala prekrasne jmeno, "Tomasov". Budova byla postane ve stylu zlinskem a jeste dnes se pysni svoji kvalitou. Je vsak z ni nemocnice, kde i ja v roce 1968 v lednu, se zotavoval z bolesti zaludecnych vredu. Zadne velikarstvi.

Jan, touto skolou zacal pripravovat odborniky pro praci v zahranici a pro propagaci prace batova koncernu.

Stejny princip bych navrhoval i pro ministerstva, ktera musi byt jako reprezentativ v zahranici. Znat rec, znat obsah sve prace a take znat dokonale svuj produkt, jedna-li se v obchode.

Vim, ze je mnoho prekazek tento system uskutecnit. Budu se muset spokojit jen s moznosti mit Senat, ktery udela rozbor navrzeneho v komisi a cely Senat podle toho schvali (ci zamitne) navrzeneho. Co rikate??

Dekuji za pozornast.

0 0
možnosti
MK

M28a17r91t18i10n 86K47r45a64l

29. 8. 2023 18:25

Při všech mouchách EU (o žádné mouše NATO nevím) je členství v těch organizacích furt to nejlepší, co Českou republiku za posledních 100 let potkalo. Kdo chce pracovat, má se ve srovnání s jakýmkoli obdobím předtím jako prase v žitě. Ten neustálý brekot nechápu. Máme svobodu, každý může žít kde chce a jak chce. Asi stesk po ruském světě.

10 3
možnosti
Foto

R31o90m26a86n 50K52o50z73e46l

30. 8. 2023 15:36

Ano, ale EU má zajistit volný pohyb zboží, osob, kapitálu a nebýt politická organizace. Aby se už nedělo to, že někdo z evropské komise přijde s hloupým nápadem a když se zvedne velký odpor, tak ten nápad stahuje.

1 1
možnosti
LC

No a příští porada velvyslanců už bude v Kyjevě.

5 9
možnosti
Foto

J62o24s85e98f 23B48á26r20t91a

29. 8. 2023 17:23

Dávám podtrženou inteligentní karmu

5 14
možnosti
JZ

Obecně řečeno. Jsem rád, že Černinský palác a Pražský Hrad už nejsou putinovskými kolaboranty a proruskými šváby. Pro Milana Šarapatku znamená nezávislá zahraničí politika být ruskou gubernii a loutkami Kremlu, jakou byl třeba Miloš Zeman.

Vůči ministru Lípavskému mám výhrady, ale neskáče, jak Kreml píská. Je třeba ale také prokázat naši suverenitu tím, že vystupňujeme zabavování majetku ruských putinovských oligarchů, který pochází z korupce a mafiánské činnosti. Nesmíme dovolit ruským mafiánům, aby v Česku prali špinavé peníze.

15 5
možnosti
ZZ

Skáče jak pískají jiní !

12 6
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik