Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nemyslim, pane Sarapatko. Ale svet bez Ruska?? To si dovedu predstavit. Cast Sibire pod vlajkou Ciny a evropska cast je prumyslove mensi nez Italie. Takze je se na neco tesit! Nemyslite???

0 0
možnosti

Ekonomicky se situace na Ukrajině, ale i EU a členských státech NATO, se nevyvíjí zrovna dobře a na vině není jen Rusko.

0 0
možnosti

Opět posouváte lži - SSSR ovládal i okupoval, ale USA nikoli. Např. Francie vystoupila z vojenských struktur NATO.

2 1
možnosti

ad 1) místo posouváte jste nejspíš chtěl napsat podsouváte

ad 2) Francie je členem NATO! Není mi známo, že by NATO opustila.

0 1
možnosti
Foto

, USA a SSSR, ovládaly, nebo můžeme říct de facto okupovaly, každá svoji polovinu kontinentu. Tohle nemůže napsat normální člověk

4 5
možnosti

J94o81s53e14f 48N68i33k28l

3. 10. 2023 18:30

Autor chtěl říci, že USA a SSSR de facto okupovaly, každý svoji polovinu evropského kontinentu. A to si myslím, že může napsat normální člověk...

4 2
možnosti
Foto

Spíše se blíží zánik západní civilizace. Současný vývoj hodně připomíná Římskou říši před rozpadem. Příliv migrantů s jiným životním stylem a vyznáním. Uvolnění sexuálních mravů. Přehnaně štědrá sociální politika.

7 2
možnosti

J95a43n 82M91a46r54e39k

4. 10. 2023 1:11

Už jste tady zase s tím úpadkem říše Římské. To jsou taková klišé, které každý papouškuje. Jak mi vysvětlíte, že jenom západní část se rozpadla? Proč ne ta východní, která byla vedená stejně jako ta západní, stejný úpadek, korupce a já nevím co ještě a zanikla jenom pro to, že jí převálcoval islam v roce 1453. Proč vydržela o 1000 let déle?

Dále ppíšete o zániku západní civilizace. Západní civilizace zahrnuje co? prosím o popdrobné bysvětlení.

1 0
možnosti
Foto

Unipolární svět tu byl kdy? To si snad mohli myslet jen snílci, jsou cí mimo realitu. Mysleli, Rusku náruč otevřeli - a výsledek se dostavil.

2 2
možnosti

Takže chcete říci, že musíme hledět na to geopolitické uspořádání světa, kde vládnou USA. Prostě, že se musíme podřídit a držet hubu. Při Vašich letitých zkušenostech z doby minulé, ve které jste žil hodně dlouho dost nepochopitelné.

4 2
možnosti
Foto

Pokud by Ukrajina byla někdy přijata do NATO, sila západních raket by se prý ocitla jen asi 300 km od Mosky, což je prý pro Rusy nepřijatelné.

Jenže po ruské agresi na Ukrajině do NATO vstoupilo Finsko a Peterburg (předtím Leningrad) se ocitl asi 120 km od hranice státu NATO. S tím se Rusové smířit musí.

10 3
možnosti

Hlavně to je argument jak Rusko...úplně nehlavustejně mají Američani mezikontinentální rakety. Na rozdíl od Rusů a oni nepotřebují být blízko, aby něco trefiliskřeti trefí tak maximálně dětský hřiště, porodnici nebo měsíc...

6 0
možnosti
Foto

Politikům chybí víra v základní etické principy. Věří jen v moc reprezentovanou státem a proto neustále usilují o zvětšování státu. To je základním kamenem úrazu současné civilizace.

0 0
možnosti

To není vlastností státu resp. je, ale hlavně je to typickou vlastností psychopatů u moci...ti by se takto chovali nezávisle an uspořádání společnosti...

3 0
možnosti

V padesátých letech, když Sovětský svaz vyhrožoval mezikontinentálním jaderným bombardováním USA, Spojené státy zavedly režim, že neustále, 24/7, byl určitý počet amerických letadel s jadernými bombami permanentně ve vzduchu. Tak to fungovalo mnoho let. Piloti měli rozkaz, že kdyby Rusko atomovou bombou vyřadilo Pentagon nebo jiné řídící armádní centrum, tak bez kontaktu s velitelstvím doletět zbombardovat atomovkama Rusko.

Bohužel, dnes je situace podstatně horší, než kdy během těch desítek let studené války byla.

No fakt, Šarapatka to říká!

7 0
možnosti

Jiným slovy Milan Šarapatka napsal, že státy nemají právo o sobě samy rozhodovat a Rusko má právo kdykoliv koho napadnout. Je jasné, že o to být kolonii Ruska o to v Evropě nikdo nestojí, snad kromě Běloruska. Rusko si vynucuje přízeň vojensky a to je nepřípustné. Je dobře, že lidé jako Šarapatka už nejsou v naší diplomacii, protože nehájí zájmy České republiky, ale Putina.

14 5
možnosti
Foto

Rusko nemůže napadnout NATO, protože by to byla sebevražda.

1 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik