Platí ve spojené Evropě ještě vůbec nějaká společná pravidla?

Jsem přesvědčen, že nikoli! Německo totiž přijalo na svém území jenom během minulého víkendu bez jakéhokoli prověřování oprávněnosti více než deset tisíc uprchlíků….. a další desetitisíce se tam v nejbližších dnech chystají.

Neví se odkud jdou, jestli mají v pořádku doklady, zda utíkají před hrůzami války, a jsou tedy adepty na azyl, nebo přišli do Německa kvůli sociálním výhodám. Všichni kromě toho vstoupili na území Evropy ilegálně, bez víza, tedy bez souhlasu hostitelské země. Tím že je Německo přijalo, porušilo nejzákladnější pravidla společné evropské azylové politiky, která kromě jiného jasně požaduje, aby žadatelé o azyl požádali v první schengenské zemi, do které vkročí. Stejně tak ale porušují schengenská pravidla další země jako Itálie, Řecko nebo třeba Malta, které mají za povinnost ochránit hranice společného schengenského prostoru a nedovolit, aby se v něm pohyboval kdokoli, kdo nebude mít v pasu platné vízum nebo nebude shledán oprávněným žadatelem o azyl. Místo toho uprchlíky bez jakékoli kontroly pouštějí dále do Evropy. Německá vstřícnost a liknavost (nebo snad úmysl?) hraničních států mají za následek jediné. A to, že se do Evropy právě v tuto chvíli vydávají další desetitisíce a statisíce utečenců.

Současně jsou však tyto země, které tak hrubým způsobem porušují společná pravidla, halasnými kritiky Maďarska a dalších středoevropských zemí pro údajně nedostatečně vstřícný postoj vůči uprchlíkům. Jsem naopak přesvědčen, že právě Maďarsko evropská pravidla pro imigraci beze zbytku plní, neboť se aktivně snaží naši společnou schengenskou hranici chránit. Že se mu to ne vždy daří, jde na vrub právě nezodpovědnému přístupu například Německa a dalších zemí, kterým nejde vůbec o bezpečnost společné Evropy ale o ochranu jejich vlastních zájmů. Vyplývá to mimo jiné z posledních prohlášení německých vládních činitelů, kteří podporují současnou imigrantskou vlnu, neboť má podpořit stárnoucí německou populaci svojí pracovní silou.

 V přímém protikladu k nezodpovědnému přístupu Německa je pak nedávné rozhodnutí malého Dánska, které razantně snížilo sociální podporu imigrantům a neváhalo informovat o této skutečnosti inzeráty v tisku zemí, odkud se imigranti rekrutují. Česká vláda se po počátečním tápání chová v otázce imigrace poměrně obezřetně na rozdíl od nejrůznějších našich liberálů, kteří pod hesly pomoci uprchlíkům a lásky k bližnímu zcela ignorují nebezpečí, které jejich příliv představuje. Pomáhat potřebným je určitě žádoucí, ale jen tak, aby nebyly ohroženy zájmy a bezpečnost naší země.

Pokud Evropa ustoupí od regulace imigrace, jak k tomu dnes směřují v Německu, hrozí, kromě ekonomických problémů,  že se do ní dostane tolik lidí s jinými kulturními kořeny a hodnotovým žebříčkem, že se postupně zcela změní charakter evropské společnosti. Může se tak stát, že příští Evropa již nebude stát na židovsko-křesťanských základech, ale změní se k obrazu nově příchozích. Může se však také stát, že akce vyvolá reakci a v majoritní evropské společnosti vznikne poptávka po silném vůdci, který by nastolil pořádek……. Domnívám se, že si nepřejeme ani jedno ani druhé!

Autor: Milan Šarapatka | úterý 8.9.2015 20:40 | karma článku: 32,28 | přečteno: 812x