Milan Šarapatka

Německo je se svou imigrační politikou v koncích!

13. 09. 2015 22:41:28
Ještě do včerejška tvrdila Angela Merkelová a další němečtí politici, že Německo přijme všechny imigranty bez ohledu na jejich motiv.Uzavření hranic bylo tabu. A dnes je všechno jinak. Německo své hranice s Rakouskem uzavřelo.

Ještě do včerejška tvrdila Angela Merkelová a další němečtí politici, že Německo přijme všechny imigranty bez ohledu na jejich motiv. Současně hrubě, spolu například s rakouskými politiky, kritizovali maďarského prezidenta Orbána za jeho razantní snahu o ochranu hranic Maďarska se Srbskem. Uzavření hranic bylo prostě tabu. A dnes je všechno jinak. Německo samo své hranice uzavřelo. Neuvěřitelné! Tak chtějí ty uprchlíky nebo nechtějí? Vždyť právě pracovití a vzdělaní imigranti přece měli na stárnoucí německou populaci pracovat. Nebo že by Němcům skutečně došla mávátka a vlaječky, jak jsem se kdesi dočetl? A ještě k tomu, ve stejném okamžiku, kdy Němci lákali uprchlíky na štědrou sociální podporu, mají tu opovážlivost požadovat po ostatních státech, aby si jejich uprchlíky rozebraly.

Copak si opravdu německá kancléřka neuvědomila, že když umožní vstup desetitisícům uprchlíků do Německa bez jakékoli kontroly, stejně tak oprávněným žadatelům o azyl, jako ekonomickým imigrantům nebo třeba agentům Islámského státu, jako se to stalo minulý víkend, sdělí všem ostatním cca šedesáti milionům lidí, kteří jsou momentálně ve světě na útěku, aby to zkusili a přišli k nim také. „ V Německu se na vás už přece těšíme...“. Chci věřit, že si kancléřka Merkelová konečně uvědomila, že ty miliony lidí Německo ani celá Evropa prostě nepojme. Ekonomicky, demograficky, sociálně, bezpečnostně.... I tak mám o budoucnost Evropy obavy!

Své, vůči imigrantům dosud velmi vstřícné, stanovisko změnil překvapivě i francouzský prezident Hollande, když prohlásil, že německé rozhodnutí uzavřít hranice bylo způsobeno neplněním povinností některých členských států Schengenu. Jinými slovy, státy na hranicích schengenského prostoru, Řecko, Itálie, Malta, ale i Francie a Španělsko by měly konečně začít dělat to, k čemu se v dohodě zavázaly. Tedy chránit společné evropské hranice a nenechat do Evropy vstoupit nikoho, na koho se nebude vztahovat právo azylu. Ostatní vnitroschengenské státy jim v tom musí ze všech sil pomáhat. Nikdo jiný to za nás neudělá. A už vůbec ne bruselští úředníci. Určitě bude užitečnější a vlastenečtější, pokud budou naši čeští profesionální vojáci chránit společné hranice Schengenu, než kdyby riskovali své končetiny případně i životy na ochranu něčích zájmů v afgánských horách nebo iráckých pouštích.

Podle některých českých politiků je prý uzavření německých hranic začátkem konce Schengenu ( předseda ODS Fiala). Nemyslím si to. Je však nezbytně nutné, aby všechny státy v Schengenu konečně začaly ve prospěch celku dělat to, co mají, a nesnažily se prosazovat pouze své partikulární zájmy, viz příklad Německa. Je logické, že po uzavření německé hranice, zazněly z české politické scény opakovaně hlasy po uzavření našich hranic (předseda SPD Tomio Okamura). A podle TOP 09, kde asi nikdo neví, která bije a každý říká něco jiného, se uzavřením rakousko-německých hranic de facto nic moc nestalo. No, až ty desetitisíce utečenců místo přes Rakousko půjdou od zítřka do Německa přes Slovensko a Českou republiku, to se pak asi něco dít bude! Zatím přeji příjemný spánek.....

Autor: Milan Šarapatka | karma: 36.74 | přečteno: 1417 ×
Poslední články autora