Jablko nepadlo daleko od stromu

„Válečník“ Karel Schwarzenberg, který se svými přáteli z Bilderbergu neváhal rozhodovat o „humanitárním“ bombardování Bělehradu, si vychoval ve své partaji zdatného militantního nástupce. 

Místopředseda TOP 09 Ženíšek v rozhovoru ve včerejších Parlamentních listech odsuzuje Západ za jeho přístup k Ukrajině. Lituje zejména toho, po vzoru svého guru Schwarzenberga, že Západ, tedy USA a EU, odmítly přilévat další olej do ohně konfliktu na východě Ukrajiny a nedodaly Jaseňukově  vládě útočné zbraně, aby si to mohla s „Moskaly“ na východě vyřídit . No což, až dosud si konflikt mezi východem Ukrajiny a zkorumpovanou vládou v Kyjevě vyžádal „pouze“ 6000 obětí. Ale s troškou dobré vůle a s pár dodávkami zbraní z Ameriky jich mohlo také být 10x více. To by bylo přece něco pane místopředsedo Ženíšku, že?

 A stejně tak se Ženíškovi nelíbí, že Západ již nechce dále finančně „sponzorovat“ Ukrajinu, rozumněj, ukrajinské oligarchy a kyjevský establishment. Co na tom, že až dosud rozkradli větší část toho, co Západ do Ukrajiny nasypal? Budeme jim proto posílat další peníze, bez reálné možnosti, že je budou mít kdy šanci splatit?

Ukrajina, přestože se jedná o neuvěřitelně bohatou zemi, je momentálně v situaci, kdy jí nikdo zvenčí již nepomůže. První krok musí nyní udělat země sama. Musí zahájit věrohodné ekonomické reformy a musí zatočit se všudypřítomnou korupcí. Ale jak, když ti, kteří jsou ukrajinskou „žábou na prameni“ sedí až úplně nahoře, v ukrajinské vládě? Nevím. Ale možná, že to vševěd Ženíšek vědět bude.

Autor: Milan Šarapatka | středa 6.1.2016 19:42 | karma článku: 38,01 | přečteno: 1535x