Hysterie v Poslanecké sněmovně

Reakce na poslední, možná nepříliš povedený, bonmot prezidenta Zemana o tom zda a jak by bylo možné odstranit premiéra Bohuslava Sobotku jsou dílem hysterické a dílem trapně směšné.

Prezident opět, a určitě rád,  vyvolal bouři ve sklenici vody na české politické scéně tím, že na debatě v Tišnově na dotaz z pléna, jak se mají lidé zbavit Sobotky, prohlásil, že „jakéhokoli politika se lze zbavit demokraticky volbami, nebo nedemokraticky kalašnikovem“.

Následovaly, podle mého názoru, s ohledem na známou letoru našeho prezidenta, zcela neadekvátní reakce.

Jsme s vysokou pravděpodobností jediná země v civilizovaném světě, kde prezident veřejně vyzývá k zabití předsedy vlády. Já se s tím vyrovnám, ale vadí mi, že tím Zeman děsí moje děti, celou rodinu a přátele," prohlásil v reakci na prezidentův bonmot premiér Sobotka.

Přes zřejmé nepochopení prezidentových slov tím tato kauza neskončila, jak by se dalo předpokládat. Dnešní Sněmovna začala, místo plánovaného programu, požadavkem poslankyně Miroslavy Němcové z ODS, aby se Miloš Zeman předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi omluvil a navrhla, aby se poslanci místo plánovaného programu mimořádně zabývali výroky Zemana. Naštěstí jí většina poslanců nevyslyšela.

K ní se, jak jinak, přidali poslanci za TOP 09 Kalousek a Laudát. „Přestřelil všechny možné hranice“, řekl Sněmovně například František Laudát nebo „Prezident se zjevně nekontroluje a vyvolává úvahy o vlastní svéprávnosti,“ prohlásil šéf TOP 09 Miroslav Kalousek. Tak nevím, dosud jsem se domníval, že hysterie je výsadou žen……

A co že to ten "krvelačný" prezident Zeman vlastně tak strašného řekl? Vlastně vůbec nic. Jednak se jednalo o bonmot a jeho způsob drsného humoru je všem dobře znám a za druhé se vyjadřoval přece o jakémkoli politikovi, tedy kromě premiéra i o sobě.

Ale třeba taky o poslancích.........

 

 

 

 

Autor: Milan Šarapatka | středa 27.1.2016 11:58 | karma článku: 37,61 | přečteno: 1307x