Milan Šarapatka

Sněmovna zablokovaná zástupným problémem, aneb tonoucí se stébla chytá….

7. 09. 2016 12:45:28
Včerejší jednání Poslanecké sněmovny bylo opět zablokováno několikahodinovou polemikou, co že to vlastně ministr financí Babiš řekl nebo neřekl o romském táboru v Letech.

Předseda TOP 09 Kalousek v čele své suity a za statečného sekundování ministra bez portfeje Dienstbiera a pár dalších, včera opět hodiny dštil na ministra Babiše „oheň a síru“ a obviňoval ho tentokrát z takových zločinů jako je například podpora holocaustu nebo nucených prací.

Rozumím tomu. Za prvé se ministr Babiš ve Varnsdorfu možná nevyjádřil zcela jednoznačně, což je u politika nešťastné Nebyl jsem tam a nemohu to potvrdit ani vyvrátit, ale dle Babišových slov byl jeho výrok hrubě zkreslen redaktorem serveru Aktuálně.cz, jehož majitelem je, jak známo, Zdeněk Bakala a ten je spřízněnou duší TOP 09.

Za druhé, a to především, je pár dnů do voleb a TOP 09 se, jak známo, potácí nad propastí nevolitelnosti A tak je ke zviditelnění každý prostředek dobrý. Lhostejno, že se Sněmovna nemůže zabývat činností, pro kterou je určena, projednáváním a schvalováním zákonů, lhostejno, že se překrucují historická fakta. Podle dnešního vyjádření historika profesora Rataje v PL totiž tabor v Letech žádným koncentračním táborem nikdy nebyl. Cituji profesora Rataje: “ Z odborného pohledu tábor v Letech nebyl koncentračním táborem, ale pracovním vězeňským, později specifickým sběrným táborem“.

A je tu ještě jeden nezanedbatelný pohled. Staré právnické „Cui bono“, tedy česky „Komu ku prospěchu“? Komu sloužil pracovní tábor v Letech? Kde tedy pracovali ti Romové internovaní v táboře? A zde naopak není třeba historickou pravdu nikterak upravovat ani překrucovat. Prokazatelně ve schwarzenberských lesích a na schwarzenberských zemědělských latifundiích, patřících rodině dnešního čestného předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga!

Obávám se proto, že Miroslav Kalousek, místo aby svými útoky poškodil před volbami Andreje Babiše a hnutí ANO, spíše ještě prohloubil propast, která se otevírá před jeho stranou.

Autor: Milan Šarapatka | karma: 30.24 | přečteno: 631 ×
Poslední články autora