Milan Šarapatka

Přesně tak paní kancléřko Merkelová…..

17. 01. 2017 8:06:09
Donald Trump v pondělním vydání listů The Times a Bild prohlásil mimo jiné, že „EU je německým nástrojem a že rozhodnutí kancléřky Angely Merkelové otevřít hranice Německa uprchlíkům považuje za „katastrofální chybu“.

Zkritizoval také současný stav organizace NATO, kterou označil za zastaralou a pochválil Velkou Británii za to, že se rozhodla opustit „německou“ evropskou unii. Vyjádřil také názor, že po Brexitu opustí EU i další země.

Kancléřka Angela Merkelová reagovala, stejně tak jako například francouzský prezident Hollande a další, na Trumpovo prohlášení velmi podrážděně s tím, že "Evropané mají svůj osud ve vlastních rukou" a tedy, že jim Trump nemá co poroučet, co mají nebo nemají dělat.

Přesně to si myslím i já. Potom ale nechápu jak si tatáž kancléřka Merkelová, potažmo předseda EK Juncker nebo další představitelé Bruselu, osobují právo diktovat nám, že musíme přijímat povinně imigranty. Ty imigranty, které právě Angela Merkelová bez jakékoli konzultace s ostatními evropskými státy pozvala do Evropy a porušila tím jak Dublinskou dohodu tak i Lisabonskou smlouvu, tedy základní pravidla spolupráce mezi členy EU.

Autor: Milan Šarapatka | karma: 43.45 | přečteno: 2506 ×
Poslední články autora