Milan Šarapatka

Škůdce země největší!

12. 07. 2017 12:41:20
Škůdci země nazval minulý týden v rozhovoru v Parlamentních listech předseda zahraničního výboru Poslanecké sněmovny K.Schwarzenberg prezidenta Miloše Zemana a bývalého prezidenta Václava Klause kvůli referendu o setrvání ČR v EU

Zdá se, že zapšklost a neukojené ambice Karla Schwarzenberga, neznají mezí. Přitom se mu do nedávna tak dařilo. Období služby prezidentu Václavu Havlovi obratně využil k obohacení vlastnímu i svých přátel. Jak známo, restituoval tehdy rodový majetek v rozporu s tehdy platným československým/českým právním řádem nebo také například získal v privatizaci Becherovku, přesto že jiní kupci nabídli mnohem lepší podmínky. Zato své příbuzné doslova ožebračil. Pod bodrým věčně ospalým obličejem roztržitého knížete se totiž skrývá nelítostný a hrabivý podnikatel a bezohledný člověk bez jakýchkoli skrupulí. Ale možná měl pocit, že mu budou u nás pečení holubi létat do huby věčně.

Za několik let svého působení na postu ministra zahraničí ČR tuto instituci v podstatě zničil. Ne že by předtím toto ministerstvo hrálo v zahraniční nějakou zásadnější roli, ale byl to právě on, kdo nechal pozavírat ambasády v zemích, které jsou našimi potenciálními exportními trhy. Nyní je tam za velké peníze postupně znovu otevíráme. Zdecimoval personál ministerstva takovým způsobem tak, že z něj, prý v rámci úsporných opatření, vyhnal skoro 300 zkušených diplomatů.... Aby je vzápětí nahradil svými milci a poslušnými nohsledy ze své partaje. Co na tom, že mnozí z nich nesplnili jazykové a jiné kvalifikační požadavky? Zato byli ochotni knížeti věrně a bez skurpulí sloužit. Ve své roli ministra se podílel kromě jiného na takových diplomatických zvěrstvech jako bylo uznání samostatného Kosova, dodnes ovládaného mafiány a zločinci nebo když z pozice člena Bilderberg group, jak se kdysi sám ve Sněmovně pochlubil, podpořil „ humanitární“ bombardování srbského Bělehradu.

V rozhovoru K. Schwarzenberg kritizoval prezidenty Klause a Zemana za jejich skepsi vůči současné Evropské unii a jejich kladný postoj k referendu ohledně našeho setrvání v ní. Tento „velký demokrat", který dodnes zneužívá jméno Václava Havla, je totiž vehementně proti takovému referendu, které je přitom dnes jediným nástrojem, který vrací moc z rukou zkorumpovaných politických elit do rukou obyčejných lidí. „To bychom potřebovali jako Angličané díru v hlavě. V referendech se zásadně vždycky odpovídá na jinou otázku, než byla kladena“, prohlásil na téma možného českého referenda Karel Schwarzenberg.

Uráží mne, když se K. Schwarzenberg pejorativně vyjadřuje ke zdraví prezidenta Zemana. Sám do Sněmovny chodí ze zdravotních důvodů minimálně, a když se tam občas došourá aby vzápětí v poslanecké lavici usnul, řekl bych, že jsou s prezidentem Zemanem zdravotně asi tak nastejno. Stejně tak jako ve vulgaritách. Ale v těch pan kníže nejspíš vede.

Přijde mně, že se pan Schwarzenberg dosud nesmířil, a asi již nikdy nesmíří, s tím, že se nestal naším prezidentem. Chápu to, ale přijde mi opravdu vrcholně nevhodné, aby takový člověk moralizoval nebo kohokoli za jeho odlišné názory kritizoval nebo dokonce nazýval zemskými škůdci.

Autor: Milan Šarapatka | karma: 43.36 | přečteno: 2569 ×
Poslední články autora