Milan Šarapatka

Sudetští Němci na nás ušili boudu

14. 07. 2017 14:20:49
Sudetonemecký Landsmantschaft se formálně zřekl nároků na majetek svých členů v Čechách, ale část jeho členů si na rozhodnutí stěžovala u soudu. A uspěla. Říkají nám lidovci pravdu?

Sudetonemecký Landsmantschaft se sice na jednom ze svých shromáždění formálně zřekl nároků na majetek svých členů v Čechách, ale současně si radikální část jeho členů na toto rozhodnutí úspěšně stěžovala u soudu. Majetkové nároky sudetských Němců vůči naší republice, přes hlasité proklamace lidoveckých politiků, tedy nadále trvají. A to přesto, že nás ministr kultury Herman, který se, bez ohledu na nesouhlas české veřejnosti, pravidelně účastní srazů Sudetoněmeského Landsmantschaftu, přesvědčuje o opaku. Opakovaně totiž prohlásil, že žádné takové nároky již neexistují a že právě on, spolu se sudetskými Němci, buduje most mezi Německem a Českou republikou. Letos jej na sraz této organizace dokonce doprovodil, jako vůbec první český vicepremiér, sám předseda KDU-ČSL Bělobrádek. Organizace, která oproti Hermanovu tvrzeni, stále neusiluje pouze o přátelství s námi, ale touží i nadále po revanši a vrácení majetků v našem pohraničí.

Podle mého názoru se tedy buď lidovečtí politici Bělobrádek a Herman stali obětí nepěkné blamáže ze strany sudetoněmeckého Landsmantschaftu, anebo nám lidovečtí politici prostě lžou a oběťmi této blamáže máme být ve skutečnosti my všichni.

Autor: Milan Šarapatka | karma: 40.62 | přečteno: 2216 ×
Poslední články autora