Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J53a33r46a 83R61a30n35k

19. 5. 2015 22:00

Mate tam nekolik nepresnosti, predevsim uprchlici Lybii pouzivaji pouze jako pristavy, z kterych je jim umozneno se dostat do Evropy, ale jsou vetsinou z Pobrezi slonoviny, Etiopie, Eritrei/e, Chadu, JAR, Nigerie, Somalska, Sudanu ted se dokonce deje cosi v Burkine, zrejme take Syrane, ale ti vetsinou zustavaji ve sbernych taborech v Turecku, Libanonu a Jordansku, kde cekaji na vyrizeni azylu po zadostech na konzulatech. V Kanade je jiz prcnich 1.400 a dalsich 10.000 se ma dostvit koncem roku, konzulaty se snazi dostat ven nejdrive rodiny s dokumenty a minority. Ony ty statistiky jsou na netu, ale ne v rusitne.

0 0
možnosti
TZ

Zajímalo by mě, kolik zdejší rozumbradové vychovávají děti, když vynášejí takové soudy. Jistě je velká skupina populace, která děti nechce, protože se bojí poklesu životní úrovně či ohrožení něčeho, čemu říkají kariéra. Na druhu stranu je spousta lidí, kteří se nebojí o svou životní úroveň, ale nechtějí do konzumní společnosti přivádět další dětí, kterým nemůžou dát ani z části to co dostávají ostatní děti. A děti do jistého věku to opravdu nechápou....Ani prvně jmenovanou skupinu nelze zcela odsuzovat. Je to jen důsledek vedení a vývoje konzumní společnosti, kdy jsou lidé bombardování (třeba reklamou, ale v podstatě čímkoliv v běžném společenském životě), že pokud nebudou mít to či ono, vypadat tak či opak...nebudou šťastní, budou trapní, k smíchu, zkrachovalci.... A samozřejmě každému to trvá různě dlouho, než pozná, že je to vše lež. Takže primární problém je opět stejný business - prachy.

1 0
možnosti
VV

A vy jste zaslouzily otec, neo jeste svobodny bezdetny, kdyz se tak ptate?

1 0
možnosti
JJ

Já si myslím, že to není problém Západu, ale celé Evropy.

Vydělovat naši zemičku z Evropy a z evropského kontextu, to je neskonale hloupé!

2 0
možnosti
JR

J65a52r92a 32R54a49n63k

19. 5. 2015 21:53

Je to celosvetovy problem a at si myslite cokoliv o globalnim oteplovanim.....i to je castecne na vine, hrozna sucha, hurikany, tsunami a zemetreseni nuti lidi migrovat. Unaseni celych skol a pouzivani deti jako "suicide bomber" - ktery rodic by radeji neval rodinu na dlouhy pochod nekam na sever Afriky? Na druhe strane jsou to stovky preplnenych lodi, ktere priplouvaji k thajskym brehum, spousta uprchliku z Burmy, kde se v posledni dobe buddhisticti mnisi snazi vyvrazdit Rohingya, kteri nemaji zadne obcanstvi a jsou jich jiz po desitky let preplnene sberne tabory v Thajsku.

0 0
možnosti
Foto

Ztrácíme evropskou identitu? Co to vlastně je?

Šíření dobra v domovině emigrantů se nezdařilo a tak si je bereme k sobě, abychom je hýčkali ve své náruči. Jako kdybychom neměli zkušenosti z let minulých. A to uvažuji pouze v rovině špatně přizpůsobitelné komunity. To už známe.

Jenže se v případě stávající emigrace jedná o výrazné bezpečnostní riziko a proto považuji minimálně za nemoudré. Spíš je to však projev toho, jak si mocipáni hrají s lidmi, svým národem i se světem. 

Pořád se hledají paralelní světy a ejhle.... tu je máme. Svět lidí řídících a souběžný svět lidí řízených. A nepotřebujeme k tomu ani kvantovou fyziku ani jiný podobný obor. Stačí demokratické zřízení a sociální inženýrství.

Vidíte, jak jsme pokročilá společnost? :-/

3 1
možnosti
OP

Tzv. nepříznivý demografický vývoj je naprostá demagogie. Ano, znám tabulky porodnosti u nás i v zahraničí, operuje se s nimi tam, kde je to potřeba. Za normálních okolností, tj. v podmínkách relativní jistoty, lidé stojí o to mít rodinu a děti si pořizují. Dnešní hysterická doba, kdy je všechno zpochybňováno a lidé jsou vlečeni k závislostem, odrazuje mladé lidi od orientace na rodinu, bojí se do takového chaosu přivádět svá mláďata. Jediné, co mladí potřebují, je optimistická budoucnost, ale toto politikové a ostatní tvůrci veřejného mínění naprosto opomíjí. Kdybych byla mladá a měla se smířit s představou, že moje dcery budou oblékat burky a moji synové budou nuceni mlátit čelem o zem a poté je opášou výbušninou, také bych děti nerodila

10 1
možnosti
TZ

R^. Přesně tak...a nebo se rozpoutají konflikty a pošlou naše děti bojovat někde do Afriky či jinde jen proto, aby někomu neklesly hodnoty akcií...

2 0
možnosti
TJ

Souhlasím, rozhodně není dobrý nápad odteď navždy republiku zašpuntovat vůči všem imigrantům, a platí to i pro Polsko a další, nyní se cukající, státy.

Protože do deseti let se můžeme těšit na mnoho uprchlíků z Francie, Británie, Švédska a nejspíš i Německa prchajících před těmi, kteří se k nim nyní valí. U těch jsem ochoten věřit přínosu pro naši zem a její občany, a hlavně budou pomoc a azyl opravdu potřebovat.

3 2
možnosti
JS

J96a16n 22S94e58m67i64k

18. 5. 2015 16:05

Pane Blogere, mate tam dost veci spatne.

Tak predne- treba u uprchliku prichazejicih z Lybie- ta je pouze pruchozi, Lybijcu mezi uprchliky plavicimi se po lodicg  je minimum.

Co se tyce "zzapadnich statu" ktere se snazi resit sve problemy na "nas ucet".... tak jde predevsim o problemy Recka a Italie, dvou statu kde pristavaji a na nez ta invaze znamena obrovskou zatez (jen to ziveni desitek a desitek tisic lidi).    

No a vzhledem k tomu ze tyto dva staty dodrzuji Evropske dohody, musi uprchliky zadrzet a zivit.

Kdyby je nezadrzeli mohli by si ti uprchlici pokracovat dal na sever tam kam opravdu chteji (hlavne Nemecko, Britanie a Francie).

Nepodporuji usazovani uprchliku u nas, ale zakladem k reseni problemu je jeho spravne pochopeni, a to vy s temi kvotami proste nedelate.

5 0
možnosti
TZ

Prohlášení vlády o dobrovolnosti v rozhodování při přijímání uprchlíků se jeví vyhýbavé. Nakonec to skončí, že uprchlíky v počtu XX nepřijmeme, ale sami jsme se rozhodli pro počet YY. Nebylo by to poprvé, co takto bude občan oklamán. Stát se stále ohání negativním demografickým vývojem, ale co pro to děla? Místo podpory rodiny ( zkrácené úvazky, školky...) raději řeší odkud a kolik přiveze uprchlíků.

4 0
možnosti
TJ

Ale on ani ten demografický vývoj není nic hrozného. Máme takovou efektivitu práce a produkci čehokoliv, že jsme schopni se postarat o násobné množství důchodců.

Klíčem je zjednodušit a zeštíhlit státní správu, což uvolní velké množství pracovních sil z úřednických pozic, a také z těch, kterým tito úředníci práci (v uvozovkách, spíše se jedná o ztracený čas) pouze přidělávají.

Tím ovšem nechci říct, že jsem proti větší podpoře rodin. Naopak, ale jádro problému vidím jinde.

4 0
možnosti
MN

A kdo vlastně má zamezený vstup do schengenského prostoru? Vypadá to, že jsou to jen Noční vlci a pár Rusů, kteří jsou na sankčních seznamech.

Jinak každý Afričan nebo Arab, který se nazve žadatelem o azyl, je bez problémů v Evropě vítán a zajištěn "pro začátek". Všichni ti afričtí nebo arabští mladíci, kteří k nám připlouvají zdraví a silní jako řípa, z nás Evropanů musí mít srandu.

Bruselská elita je bezradná a jen přihlíží zkáze on-line. Neví si rady s invazí z jihu, neví si rady s manipulací USA a NATO, neví si rady s Řeckem, Ukrajinou a teď nově s Makedinií. Je to jen otázka času, než se vynoří nový silný vůdce, který si s tím vším poradí.

9 0
možnosti
JC

Pokud jsem informován, Itálii stojí každý nelegální imigrant 45 eur DENNĚ. V tom je i kapesné, které dostávají.

To bych také chtěl, aby na můj klidný život bylo vynaloženo někým jiným 45 eur denně.

4 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik