Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mimo téma, sorry.

Konečně jsem se odhodlal a otevřel váš blog. Proto, abych vám napsal jeden svůj názor.

Strašlivě nedůvěryhodně na mě působí vaše naaranžovaná fotografie politika.

1 1
možnosti

Ještě, že má ufiklou hlavu. :-)

1 0
možnosti

Poslanec a exdiplomat, který nechápe základní souvislosti. Nejste Vy z Čech?

Pane Šarapatka, Turecko a Assad jsou nepřátelé na život a na smrt už snad celá desetiletí. A přesto byl celkem klid.Pak se najednou objevil soudruh Putin s letectvem, porušuje Turecké hranice a vy napíšete, že Turecko si vybralo? Nevybralo si, Rusák se rozhodl provokovat u hranic přez všechna varování tak dlouho až to bouchlo. A že to bouchne věděl každý kdo čte noviny, byla to jen otázka času. Spíš by se dalo říct, že Turci naletěli Putinovi.

Jak jinak se dá nazvat poslání 40 let starýho krámu k hranici vojensky nejmocnější Evropské země, vyzbrojené americkou a Izraelskou technikou.:-/

2 4
možnosti
Foto

A přesto byl celkem klid? To myslíte vážně? Vy jste nesledoval, co se kolem dělo a že to byl teprve Putin, co dělá něco proto, aby konečně IS přestal expandovat a ohrožovat celou Evropu - tedy i Vás?

Pokud mají lidé v hlavě informace, jako vypadly nyní z vás, tak už se vůbec ničemu nedivím...

4 1
možnosti
Foto

J10i70ř59í 55K35i42n11d94l

26. 11. 2015 15:20

Každé  cizí letadlo, ještě než vletí do vzdušného prostoru nějakého cizího státu  je  předem upozorněno, že se blíží ke hranicím cizího státu. Pokud neodpovídá a nereaguje a vletí do vzdušného prostoru cizího státu, tak pak není divu, že je sestřeleno. V Sýrii běží válka a Turci nebudou čekat, až se pilot proletí po jejich území, když neví co je to za letadlo.

3 5
možnosti

To kdyby IS létalo letadly tak bych to ještě možná pochopil.

3 2
možnosti

Dokud máte imunitu, neměl byste váhat ji využít a chránit svobodu slova například tím, že zopakujete Konvičkova slova.

Jinak k Vašemu tématu doporučuji též tento článek:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Martin-Koller-Turecko-je-pro-nas-vetsim-nebezpecim-nez-Islamsky-stat-Teroristum-zborit-dum-a-vyhnat-rodinu-Konvicka-mi-priznal-ze-udelal-blbost-ale-410053

0 2
možnosti
Foto

J94i98ř81í 98K88i48n80d33l

26. 11. 2015 15:16

Tak to je ono Parlamentní listy, tam je opravdu pravda tesaná do kamene. Nestálo by za úvahu používat vlastní hlavu a mozek.Rv

2 2
možnosti
Foto

J40i15ř41í 97K59i15n61d51l

26. 11. 2015 14:54

Turecku tleskám, konečně Rusku dostalo po papuli, tak dlouho proušovalo vzdušný prostor a nejenom Turecka. Přes mnoha intervencí, aby přestalo provokovat a nerušovalo vzdušný prostor,  kašlalo na to a to výsledek. Také není Kurd, jako Kurd. Jsou Kurdové v Turecku a jsou označeni, jako teroristická organizace a proti těm Turecko bojuje. Kurdové v Sýrii a v Iráku nechává Turky chladným.

4 6
možnosti

To neni adekvatni trest, ale fakt mne fascinuje, kdyz se doctu, ze ruska vojenska letadla provokovala i u portugalskych hranic.

2 0
možnosti

V39í11t 96C59i43b74u19l97k16a

26. 11. 2015 13:32

"Nechci zde polemizovat o tom, jestli ruské letadlo skutečně narušilo turecký vzdušný prostor nebo ne." To jste si ale celý článek mohl klidně odpustit. Tohle totiž zcela zásadní otázka.

"Místo společného boje mezinárodní koalice proti Islámskému státu se tak naopak můžeme stát svědky další konfrontace mezi NATO a Ruskem.A že má takový scénář vřelé podporovatele i na naší politické scéně je bez diskuse." To je škoda, že zrovna tohle je bez diskuze. Mě osobně by docela zajímalo, kteří z našich politiků "podporují" konfrontaci NATO x Rusko. Nemohl by jste se překonat a být trochu konkrétnější a uvést nějaké důkazy? Nerad bych si o vás myslel, že se nezmůžete na nic jiného než roznášení nepodložených drbů. Děkuji za ochotu.

4 1
možnosti

K tomu spolecnemu boji - kdyz chtely hoooodne davno USA rezoluci RB OSN, tak to Rusko, jak jinak, torpedovalo.

5 2
možnosti

to je dobra hlaska:

"Takže Turecko si osobuje právo zasahovat na území sousedního státu, Sýrie, chránit turkmenské bratry, vyzbrojovat a cvičit odpůrce legitimní syrské vlády a spojence Al-Kájdy, případně honit Kurdy po iráckých horách, ale když ruská stíhačka na 17 vteřin (pokud je to pravda) vstoupí do tureckého vzdušného prostoru, tak je zle."

Pisete to tak, jak kdyby si Rusko neosobovalo pravo zasahovat na uzemi sousedniho statu. Nebo je Syrie soucasti Ruska, jako Krym a vychodni Ukrajina?

2 3
možnosti

Rusko bylo oficiálně požádáno o pomoc, je to něco podobného jako když naše stíhačky legálně operují v islandském vzdušném prostoru. Nebo snad taky budete tvrdit, že je Island naší součástí?

2 1
možnosti

P64a53v30e88l 55K38r19á85l

26. 11. 2015 12:38

Hloupost pane poslanče,za prvé je třeba se podívat na viníka války v Sýrii,menšinoví Alávité a Šíité chtějí vládnout většinovým Sunnitům,že toto není možné nikde na světě?Protože by to nemohlo dopadnout dobře je každému racionálně uvažujícímu jedinci jasné.Ještě když se jedná o tvrdý dikstátorský režim naočkovaný do Sýrie zlem jménem Sovětský Svaz.Po tzv.arabském jaru si již většinový Sunnité nechtějí nechat na hlavu házet barelové pumy při boji proti Ruskem protěžovaném režimu řezníka z Damašku a žádají o pomoc OSN.V RB OSN vzniká návrh první rezoluce o pozorovatelské misi,stažení těžkých zbraní z obydlených oblastí a šestibodový plán na dosažení míru z pera pana Kofi Annana.Tato rezoluce je zamítnuta Ruskem a Čínou,stejně jako ještě 3x,zatímco lidé umírají pod dělostřeleckou palbou,barelovými pumami a následně i po použití chemických zbraní.Začínají odcházet první uprchlíci.Společnost ničená bombardováním vlastní vládou se roku 2012 radikalizuje a zakládá Islámský stát,původně známý jako ISIL.Pane poslanče,od roku 2011 mohli v Sýrii fungovat modré přilby,a žádný IS by nikdy nevznikl,takže jeho vznik leží na straně Ruska a Číny,přičemž občané právě Ruska tvoří nemalou část bojovníků IS.Navíc z jakého důvodu operuje Ruský bitevník poblíž Tureckých hranic,kde už IS byl dávno vytlačen,a Turecko již mnohokrát Rusko varovalo,aby se jeho vzdušnému prostoru zdaleka vyhýbalo?A jak můžete tvrdit,že Turecko je na straně IS,když jeden z jeho prvních velkých atentátů se stal právě v Ankaře,a není to tak dávno,aby si na to někdo nevzpomenul,jsou to necelé 2 měsíce.Vaše neskrytá podlýzavost Rusku a jeho polonacistickému režimu je prazvláštníRv

4 3
možnosti
Foto

Možná je pro vás spousta věcí nepochopitelných - ale prostě i tak (bez ohledu na vás a vaše myšlení) existovaly a fungovaly (tedy i vláda menšiny). Proč neustále ty státy okolo zasahují do věcí, do kterých jim nic není - jsou to věci Sýrie a má si je řešit Sýrie, je to suverénní stát a nejsou to ničí vazalové. Případně, pokud někoho - a to pouze Sýrie, požádá, tak pak tento má možnost se zapojit. Ale to se týká pouze RF, takže nechápu, co tam ti ostatní předvádějí a o čem se nás tu snažíte přesvědčit?

4 4
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik