Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proč bychom měli být jednou ze dvou zemí na celém světě (!), která má EET? Když navíc výsledky jejího zavedení v té první zemi (o které je známo, že platit tam daně bylo pouze dobrovolnou záležitostí) jsou více než sporné? Proč nemají EET jiné země? Proč jenom Chorvatsko a my? Není Vám to náhodou divné?

A proč by se měl Kalousek bát? Co Vás k té domněnce vede?8-o Kalousek mi byl vždy odporný, ale dnes můžu říct, že čím více vidím Babiše, tím radši mám Kalouska.

7 1
možnosti
Foto

Protože u nás už dlouho jsou živnostníci a podnikatelé lovnou zvěří, je jim nakládáno čím dál tím víc povinností i placení, jsou proti nim štváni zaměstnanci, pak se opravdu nedá věřit tomu, že by se nějaký politik probral a prosazoval zavedení takového nesmyslu a ještě snad opravdu věřil, že to prospěje živnostníkům a podnikatelům. Takže za tím bude to, co bývá za všemi takovými projekty. Někdo si potřebuje vydělat, tvůrce potřebného softwaru, majitel úložiště, prodejce, atd. Možná to prospěje živnostníkům či podnikatelům, nejspíš celým dvěma spřáteleným. :-)

S Kalouskem jsem na tom úplně stejně, také jsem ho neměla ráda, ať je jaký je, rozhodně se vyvaroval toho, aby zatěžoval lidi dalšími nesmysly. Přece jen tak trochu tíhne vpravo, i když to tak nevypadalo.

2 0
možnosti

Proč těm kalóskům (dle Franty Kocourka) neřeknou jako "Limonádový Joe" - "nechte si ty vaše kydy"?;-)

1 2
možnosti

Popravdě - také nerozumím tomu, proč protestuje až proti tomuhle svinstvu a ne už proti "kontrolnímu hlášení". To je mnohem větší průšvih.

2 0
možnosti
Foto

Pokud poslanci nemohou schvalovat zákony, je to jen dobře. Zákonů máme přehršel, těžko se v nich vyznat a o jejich kvalitě by se dalo polemizovat až do rána. Možná by se raději mohli věnovat pečlivější přípravě, když jsou zablokováni se schvalováním, například si aspoň přečíst to, pro co zvedají ruku.

Pokud budou všichni platit daně, povede to ke snížení daní? Skutečně? A nebylo by lepší začít tím, že stát už konečně začne šetřit, sníží daně a nižší daně snadněji vybere? Třeba nezačínat s novými IZIPy, NENy, KIVSy, a dalšími a dalšími předraženými projekty, které nejsou příliš funkční a mezi které se možná zařadí i EET a nakonec možná i to kontrolní hlášení.

4 0
možnosti

...tak trochu jste to naznačil v úvodu a já to vidím v konkrétním programu té či oné strany...Babiš konkrétně zastává názor k výběru daní a EET mu v tom pomůže a Kalousek a jeho strana má program pouze škodit a chtějí konkrétně Babiše znemožnit...můj osobní názor je ten,že proti čemu Kalousek vehementně bojuje..tak musí být dobrý počin pro stát a on jako bývalý šéf MF ví moc dobře kde a jak škodit , že mu to prochází to je vina jednacího řádu PS-ČR a to je jiná kapitola....

3 5
možnosti

Proč si myslíte, že EET pomůže zvýšit výběr daní?

4 1
možnosti

Nejsem finanční expert, ale 3 roky jsem podnikal. Jednoduchý příklad: dva stánky s občerstvením na koupališti, stejné zdroje nákupu. První poctivě daní všechny příjmy, druhý tak třetinu nepřizná a fakturační rozdíl v nákupu nahrazuje nákupem za hotové - třeba jako Vietnamci při slevových akcích v marketech.

Ten první pro udržení stejných cen snižuje marži na minimum a má to sotva na přežití. Ten druhý jezdí v mercedesu.

8 3
možnosti
Foto

Jak v tom EET pomuze ? Staci nevydat par lidem uctenky a je hotovo ...

3 0
možnosti
Foto

Co se tyce EET, jsem v klidu.

Bude asi takhle ... naridi se zivnostnikum koupit tablet, program a tiskarnu od AgroIT (jedina firma co "nahodou vyhovi"), cely humbuk se spusti a nebude fungovat (jako registr vozidel, Skarta nebo STK), tak se to pozastavi a necha tise umirat .. ano ti co kradli budou krast dal (a ostatne EET jim nikda nemelo ublizit - pokud delate bez faktury/danoveho dokladu tak jake EET ?) ... a firma AgroProg dostane zakazku odstranit chyby co nasekalo AgroIT.

Kdo se vsadi, ze to tak bude ?

11 0
možnosti
Foto

To je pravda, politici nemohou pochopit, proč si každý ochotně nekoupí tablet, program a tiskárnu, protože politik si to všechno a ještě mnohem víc ochotně koupí za peníze daňových poplatníků a ještě si často myslí, že si na to skutečně vydělal sám. :-/

5 0
možnosti
Foto

Banda lupičská bude mít lepší přehled o tom jak a kde loupit a kdo se snaží vyhnout se jejich loupežím.

4 0
možnosti
Foto

Tak mi připadá, že jste k podnikání moc nepřičuchnul.

8 3
možnosti
Foto

Dobrý den pane Macháček. Je mně líto, že Vás zklamu, ale jistou zkušenost mám. Cca 10 let jsem řídil firmu s obratem pár stovek milionů Kč ?-).

1 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik