Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P22a57v52e20l 60K84u49l70a

11. 2. 2016 10:36

Kdyby to napsal někdo jiný, tak se nad tím i zamyslím :-/

0 0
možnosti

S drtivou většinou souhlasím, pouze dvě poznámky: Obstrukce ve sněmovně jsou jistě nepříjemné a z krátkodobého hlediska kontraproduktivní, ale k demokracii patří a z dlouhodobého hlediska jsou prospěšné, protože zabrání rychlému schválení právních norem, které jsou problematické. Kvůli těm jasným se nikdy neobstruuje. Druhá poznámka: EET možná přinutí platit aspoň nějaké daně některé, kteří se ji doposud vyhýbali ale výnos velký nebude. Všechny však zatíží administrativou, tzn. je to trest zejména po malé a poctivé živnostníky. Celkově se ale s tím dá žít. Podstatně horší jsou kontrolní hlášení DPH. Ty nám ukládají poskytovat Agrofertu veškeré informace o jednotlivých realizovaných obchodech. Pro přímou konkurenci Agrofertu je to nejen diskriminační, může být až likvidační. Se špiclováním Agrofertu u konkurece pomocí státních úředníků řízených MF mám rozsáhlou zkušenost.

1 0
možnosti
Foto

"Koalice vyhrála, neboť má v Parlamentu pohodlnou většinu."

Už jen tahle větička je za nakopání - víte kam.

Stačí si připomenout jak s námi se svojí "pohodlnou většinou" mávali v předchozích dobách Klausové, Nečasové a jiní Kalouskové.

Holt někdy jste ve většině, jindy v menšině.

Stejně je to jenom o tom, zda si většina nahrabe víc než menšina.

A nechtějte nám namluvit, že tu máme demokracii.

Tomu snad nevěříte ni vy sám.

Už jen zbývá, aby některý chytrák vymyslel a zrealizoval EET myšlenek.

V tom byl ostatně minulý režim mnohem úspěšnější, ale nedá se řici, že by se ten současný globalizačně nesnažil - viz snahy o kontrolu internetu: Twitteru, Facebooku, nejnověji plateb prostřednictvím PP... (možná, že něco z toho informačně proniklo i k vám do parmamentu) ...a nebo moderování diskuzí, abychom nechodili daleko.

1 0
možnosti

Problem lezi uplne nekde jinde a to ve spatnem nastaveni statu v duchu centralismu, prerozdelovani, postkomunistickych loutkovych kraju a to vse proc???

Nedavno jsem cetl ustavu a vyhlasku R-U z prelomu minuleho stoleti, ktera znela zhruba jako slusny hospodarsky a spolecensky rad za ktery by se i po sto letech nemusela zadna vyspela zapadni spolecnost stydet. Ale my jsme proste najeli na progresivni vlnu vedeni statu a vysledek muzete dnes porovnat s tim, jake "hnupiny" musime dnes resit oproti tomu, kde jsme mohli byt. Staci porovnat s Rakouskem. Stalo to za to???

0 0
možnosti

"Prostřednictvím EET v zásadě donutitíme podnikatele, aby platili řádně daně a kdo je neplatí, nebude „holt“podnikat (a to i za cenu dočasně vyšší nezaměstnanosti, či vyšších cen)"

-- A já si bláhově myslel, že sociální demokrati brojí proti vyšší nezaměstnanosti. Ale když se jedný o Bureše, je nutné ignorovat leccos, že?

2 0
možnosti
Foto

Milí administrátoři, není tohle náhodou také prosazovaní politických názorů, které je podle vás a podle kodexu na tomto blogu zakázáno?

6 1
možnosti

Chtěla jsem se zeptat na to samé. Pravidla by měla platit pro všechny, ale administrátoři stále znovu potvrzují, že je uplatňují, jak se jim právě hodí.

1 0
možnosti
Foto

Neochota běžných smrtelníků platit daně nepramení z toho, že daně jsou vysoké, ale že jsou vysoké příliš vzhledem k tomu, jak neefektivně stát funguje. Velká část z toho, co se vybere, je rozkradena nebo využita na uplácení voličů a na bobtnání byrokracie, která čím dál víc dusí podnikání. Chcete -li lépe vybírat daně, správnou cestou je motivace, nikoliv restrikce. To povede pouze k nárůstu podílu šedé ekonomiky, tedy dosáhnete přesného opaku toho, co zamýšlíte. A nevěřím tomu, že si to neuvědomujete. Tak hloupí zas nejste. Ale to lákadlo ovládat vše je tak silné, viďte.

10 0
možnosti
Foto

Hodnotíte argumenty opozice jako nekonstruktivní, ale na obhajobu EET uvádíte jen tisíckrát vyvrácené lži.

1. Ano, daně se mají platit a pokud víte o někom, kdo je neplatí, udělejte vše proto, aby je platit musel, ale netrestejte ty ostatní a nezvyšujte zbytečně náklady těm poctivým. Na to, aby stát vybral daně a postihl ty nepoctivé má dostatek prostředků. Pokud je neumí využít, je to na zvážení jestli ministr financí je ten pravý na svém místě.

2. Zatím nikdo nedokázal vysvětlit jak EET zabrání daňovým únikům bez toho, aby se využily stávající prostředky k přímým kontrolám. Celá evidence dá pouze státu do ruky nástroj jak tvrdě postihnout poctivé podnikatele za bagatelní přestupky. Můžete namítat, že to jsou jen dohady, ale koukněte se tam, kde již tento model vyzkoušeli. Kritici EET na rozdíl od vás jsou schopni vnímat možné dopady, protože už mají se státem a jeho úředníky své zkušenosti.

3. Podnikatelské prostředí nejvíce narovná odbourání jakéhokoliv vměšování státu do hospodářské soutěže. 15% daň neovlivní trh, když se na něm běžné marže liší o desítky procent. Co ale konkurenční prostředí ovlivní velmi to jsou státní dotace a zvýhodňování jedněch podnikatelů na úkor druhých. Že si můj konkurent uškudlí pár korun na daních mě nepoloží, ale že já mu musím ze svých daní dotovat jeho zisk a on díky tomu pak nemusí efektivně hospodařit a může ceny srazit pod náklady, to mě položí snadno.

4. Pokud někdo tvrdí, že někdo bude muset zavřít kvůli EET, tak netvrdí že je zloděj, ale že podniká na hranici rentability. To o zlodějích tvrdí jen lidé jako vy. Že by zde víc než kdekoliv jinde platilo úsloví: Podle sebe soudím tebe?

5. V posledním odstavci, kde EET hájíte jste skvěle předvedl podstatu vašeho myšlení. Kdo nebude srovnán do řady, na toho si posvítíme. Nic nového, bolševici se to snaží prosadit už hodně dlouho. Teď se vám to možná podaří. Ale možná taky ne, až zjistíte, že se vám ten socialismus začíná zase sypat.

13 1
možnosti
Foto

Pro lupiče je loupení naprosto normální. Z hlediska vyšších principů mravních je ale loupež špatným způsobem získávání prostředků a lidé toto jednání řadí mezi zločinné jednání. Jen lupiči si vždy své lupičské jednání glorifikují a když mohou i legalizují. Daně = loupež !

2 0
možnosti

Každá koruna, kterou se státu nepodaří ukrást poplatníkovi, je využita mnohonásobně lépe, než když projde státním molochem. A co se týká EET, jejím účelem není zvýšení účinnosti výběru daní, ale zvýšení informovanosti STB o činnosti možných konkurentů.

8 6
možnosti

T61o19m52á74š 16P38í88c95l

10. 2. 2016 22:29

Ta první věta je naprosto brilantní, myslím, že ji ode mě v budoucnu uslyší (a bude číst) mnoho lidí.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS