Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J98a58r27a 79R37a76n71k

13. 9. 2016 23:02

:-(....."Od posledního období se na syrském bojišti mnohé změnilo. Na scénu razantně vstoupilo Rusko bombardováním vzbouřeneckých skupin".....to ano, ale po 4 letem vetovani v OSN:-/

1 1
možnosti

Vetovali humanitární bombardování všech syřanů a násilné dopomožení rozvratu státu à la libye.

1 0
možnosti

J92a93n 39R55á86ž

13. 9. 2016 16:21

Jde Vám o Assáda nebo o milióny trpících Syřanů?

Každá dohoda, která zkrátí tu nesmysnou válku a uspíší konec IS je pozitivní.

P.S. Vydrží -li příměří a výsledkem bude společný boj USA a Ruska s IS, mohou slavit především Syřané a USA si může trochu napravit svou hodně pošramocenou pověst v tamním regionu.

4 0
možnosti
Foto

Jde mi o Syřany a potažmo také o Asada. Háfíz Asad otec prezidenta Asada, i když za použití nevybíravých metod, vybudoval jediný relativně sekulární stát arabského světa. Dokázal uchránit syrské křesťanské, židovské, alavitské a další minority proti sunnitské většině.

Obávám se ale, že do konce války, je i přes toto příměří, ještě velmi daleko. Rusko a USA jsou ale jediní, kteří mohou znepřátelené strany, a také regionální hráče, kteří přilévají olej do ohně, k míru přinutit.

0 0
možnosti

Bohužel pro vítěství obětovali Asad a Rusko Turecku Kurdy. Ti to nepřežijí.

1 1
možnosti
Foto

A co z toho má stejda Sam? Pocit dobře vykonané práce? Hilari potřebuje nějaký dobře prodejný úspěch v předvolební kampani. Do voleb bude takový malý time - out na zotavenou, výcvik a doplnění stavu a potom budeme pánové pokračovat. To že jsou tam nějací civilové je jejich problém, všichni mají být už Mexiku, pardon v Evropě. Vše záleží na plnění tajných doložek. Tahle partie přece neskončí nerozhodně.

3 2
možnosti
Foto

Také se mi zdá, že se to v Sýrii hnul dobrým směrem.

6 6
možnosti

...takovým ruským, že jo? Kdy tam rusák už povraždil víc civilistů, než ISIL....

4 5
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik