Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

700 korun posleze 1400 za rok je luxus?

Ja bydlim skoro vCentru, ale hledat vecer 20 minut parkoviste je velmi neprijemny. Po zavedeni modrych zon nemam problem. Takze me to neuskodilo.

0 0
možnosti

Ano. Je to celé komedie a víceméně ukázka totální neschopnosti řešit problémy v souvislostech a se strategickým rozhledem. Že dojde k nárůstu motorizace spolu s růstem životní úrovně po r. 1989 muselo být jasné v podstatě každému, kdo přejel hranici gubernie zvané Čechy na Západ. Od té doby uplynulo 27 let a naši "politici" a "specialisté na úřadech" placení z našich daní v podstatě nedokázali tento problém vyřešit tak, jako třeba v SRN či Rakousku. Češi jsou mistři ve vymýšlení slepých uliček. Z logiky věci vyplývá, že postup měl být následující: 1. dobudovat systém metra na periferie, zprovoznit a dobudovat systém skutečného S-Bahn a ne parodie zvané ČD, 2. postavit dostatečně kapacitní parkoviště P+R a parkhausy u stanic metra a S-Bahn na periferii pro parkování zdarma či za symbolický poplatek, za 3. postavit parhausy a podzemní garáže v širším centru (parkování za přiměřený poplatek, je to veřejná služba) a jako krok poslední, provést restrikci parkování, resp. vjezdu do centra města. Na Západě to tak funguje, v Čechách ne, zřejmě jsou daleko vyspělejší.

Rezident je co? Tzv. trvalé bydliště je v podstatě relikt totalitních režimů (viz Protektorat Boehmen und Mahren, období ČSSR), kdy musel mít režim přehled o pohybu obyvatel. ˇVe vyspělém světě existuje pouze tzv. daňová rezidentura, tedy místo, kde platím daně. V zásadě nemusím mít žádnou trvalou poštovní adresu, stačí mi e-schránka (přístupná v podstatě z celého světa přes net) a případně nějaký P.O.Box či formální adresa pro zasílání listinné pošty či balíků od zásilkových služeb (nakonec mi můžou chodit třeba i do práce nebo k někomu známému, příbuznému atd.). Takže kdo je vlastně rezident, oprostíme-li se od totalitního pojetí trvalého bydliště? Je to celé šaškárna a jsem zvědav, jestli se někomu nakonec podaří tenhle konstrukt zbořit. Bylo by to velké vítězství svobody na totalitním myšlením.

0 0
možnosti

Misto kde jste proste prihlasen existuje nezne na zapad od nas.

0 0
možnosti
Foto

Ja stojim a platim modrou uz asi 9 let na P3 a nemam si na co stezovat. Podobnej humbuk byl i pred temi 9 lety a nakonec si vsichni zvykli, takze si taky zvyknete, protoze zaloby uz tu byly a niceho se nedosahlo. Osobne jsem rad, ze zaparkuju na Zizkove vzdy v rozsahu 1 bloku a nemusim od auta jezdit domu tramvaji, jako tomu bylo pred zavedenim zon,

1 1
možnosti

Prý se dá zvyknout i na šibenici.

2 0
možnosti

...komplikovat si navzájem život je asi v české povaze zakotveno. Problém s parkováním vstřícně ke svým občanům nevyřešilo snad žádné české město, a Praha není výjimkou. Jenže nejde jen o parkování, v Česku nejde nic. Praha nemá léta dokončený okruh, který by značně ulevil její dopravě, není dokončená dálnice z Čech na Moravu pokračováním D11 a rozkopeme si k tomu D1, dálnice na Drážďany není dokončená ani po 35 letech, dálnice u Ostravy a její mosty jsou už legendou, o změně v zemědělství pro zadržení vody v krajině se stále jen pustě žvaní... Ale úředníci Vám budou kontrolovat kotel, čím topíte, zvyšují se stále sankce za dopravní přestupky, pro leckoho už do likvidačních výšin, není na opravy silnic, ale Ťok už má připraveno 7 mld. Kč na zakoupení dalších kamer a radarů, nejlépe automatických, není procento na důchody, ale poslanci si jich přidají klidně i 15, pak některá města zavedou - podotýkám bez realizovaných obchvatů - jako povolenou rychlost 30 km/hod.... Když toto všechno a další podtrhnu a sečtu, vychází mi jediné - žít v této zemi přestává být příjemné...

A já myslel, že toto je naše země a náš život....V

1 0
možnosti

Pracuju v Bubenči, kde teď jsou nově modré zóny. A ulice jsou naprosto vymetené, parkuje tu jen sem tam někdo, občas. A že by tu bydleli nějací stálí obyvatelé? Těch je tu minimum.

0 0
možnosti

Klidně bych ty modré zóny udělal v celé republice. Pak by si každý mohl parkovat před svým domem, ale nemohl by nikam jezdit.

1 0
možnosti

Největší tragédie je že možnost získání rezidenční karty je vázaná na trvalé bydliště, které vůbec nic neřiká o tom kdo v dané lokalitě opravdu žije. Je to jen administrativní údaj, který nemá žádný jiný význam. Například ten kdo má trvale bydliště v Brně, ale jde třeba na dva roky pracovně žít do Prahy nemá šanci kartu získat pokud si nezmění trvalé bydliště, což je z logiky věci nesmysl. Naopak ten kdo třeba u nás na 7. již dávno nebydlí, ale trvalé bydliště si ponechal se získáním karty nemá problém a pokud potřebuje tak vesele "zabírá" místo tomu kdo tam skutečně bydlí. Paradoxně získat kartu má jednodušší cizinec který je dočasně v Praze než někdo třeba z toho Brna.

0 0
možnosti

Je to jen další z hloupých nápadů magistrátnich úředníků. A je nanejvýš nesolidní, to prezentovat jako vylepšení situace s parkováním v Praze. A jak píšete, pro lidi to tedy není vůbec. A v čem se zase vybrané peníze asi ztratí, tedy prošustrují?

0 0
možnosti

...je naprosto otřesné, že úředníci se záměrem "zajistit" rezidentům parkování naprosto vědomě prodají více karet, než existuje míst k parkování. Už toto je zjevný podvod na obyvatelích Prahy. Proto také jsem se z Prahy odstěhoval. Je to nepřátelské město ke svým obyvatelům.V

1 0
možnosti

No a hlavne vam prodavaji neco, co vam nemuzou vubec garantovat. Tj. oni vam prodavaji "moznost" si zaparkovat ve sve ctvrti. Ale nebo taky ne. To je jako kdybych pred vstupem do obchodu napred vybral penize a vy, pokud budete mit stesti tak si tam vyberete kosili sve velikosti a nebo taky ne. Takze je to takova loterie. Pokud mam za neco platit, tak to musi byt nejak garantovano, jinak je to loterie!

0 0
možnosti

Od kdy říkáte podvodu loterie?

0 0
možnosti

I19v17a15n 16M90i30n71á25ř

16. 9. 2016 6:38

Nevím, proč bych se měl ztotožňovat s autorovým prohlášením - že modré zóny škodí všem !? Proč bych jako rezident, měl nějak nadměrně litovat ty, kteří do Prahy přijíždějí a nemají kde zaparkovat ? Vždyť já tento problém - řešil až dosud - denně ! Jako obyvatel Prahy si platím za to, abych vůbec zaparkovat mohl ! Nikoliv však před svým domem, jak se autor mylně domnívá - ale v širokém okolí ! Bohužel, současná situace neumožňuje, mít LUXUS PARKOVÁNÍ jak doma, tak i v metropoli ! Tím samozřejmě - nelze omlouvat letitou nezodpovědnost magistrátu, který odstavná parkoviště ... v Praze neřeší !!!

1 0
možnosti

No problemem je, ze i jako obyvatel Prahy s trvalym pobytem mate proste smulu a na jine casti Prahy nezaparkujete

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS