Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Modré zóny škodí všem (i když úplně všem asi ne, on se najde někdo, kdo na tom vydělá), ale s těmi MČ nemáte pravdu. Některé se snažily vyhnout magistrátnímu diktátu a uspořádat si parkování ve svých MČ podle svého. Magistrát si prosadil svou a připomínky nebo odmítání ze strany MČ vůbec nebral v úvahu. Teď se to pokouší svést na MČ.

2 0
možnosti
VS

Když pominu ekonomický "přínos", který bohužel nelze ověřit, ale z dostupných údajů, to je pěkné mínus (tedy pro Prahu a Pražany), když pominu to, že jenom dochází k postupnému vytlačování aut těsně za zóny, takže se naštvávají jen další lidé, tak neschopnost úředníků několik desítek let vyřešit P+R parkoviště a k tomu navazující MHD přináší užitek pouze poskytovali kontrolujícímu zaplacení parkování. A to vůbec nemluvím o totální nepřipravenosti jednoduše řešit zaplacení parkovného v nových zónách.

1 0
možnosti
Foto

Modré zóny škodí všem a proto jsou skvělou příležitostí pro jednotlivé politické strany před volbami - mají totiž plná ústa zavádění parkovacích zón na svých předvolebních schůzích.

Není to trochu protimluv? Neměli by tedy političtí uchazeči mít plná ústa rušení modrých zón?

A mě osobně nijak neuškodily. Na Praze 6 se mi teď parkuje krásně. Jen ne u našeho baráku. Nemáme tam modrou zónu.

0 1
možnosti
VJ

No z vlastní zkušenosti vím, že zóny výrazně pomohly rezidentům v Praze 1 i 2. Myslím si, že i na 3 a 7 to výrazně pomohlo s parkováním rezidentů, alespoň podle toho, co jsem zběžně zažil a viděl.

Samozřejmě, že to přináší jiné problémy, ale doprava v Praze je tragická dlouhodobě a toto odradí alespoň malou část notorických řidičů, aby jezdily po vnitřním městě autem místo MHD (čímž myslím ty, kteří mohou jet MHD, nikoliv řemeslníky s půl tunou nákladu).

Bohužel skutečné řešení v podobě velkých záchytných parkovišť s dobrou návazností MHD, mýtného systému pro vnitřní Prahu, úpravy parkovacích zón pro rozumné celky (nikoliv podle části Prahy, ale v blízkosti bydliště) a v neposlední řadě dokončeného okruhu, se asi jen tak nedočkáme ;-(

6 0
možnosti
Foto

Výrazně pomohly jak kde, v místech, kde parkovacích míst je málo i pro místní a ještě se řeší, že by se parkovací místa ubrala (například Vinohradská ulice), nijak výrazně nepomohly a ještě jsou pro nic za nic dražší.

2 0
možnosti
Foto

Nejhorší je, že nikdo neřeší dlouhodobé důsledky. Před krámky a provozovnami nepůjde zaparkovat, tedy ubudou zákazníci a nakonec to zabalí a zavřou. Kolik malých provozoven a obchůdků (nikoliv předražených kaváren a hospod) zbylo v centru města? K obyvatelům se nedostanou řemeslníci a i ti se pomalu začnou stěhovat pryč. Tak se to postupně vylidní, bude to dlouhý proces, ale až se na to přijde, tak zvrátit ho zpět už asi nepůjde vůbec.

10 0
možnosti
Foto

Je to tak, zbydou jen mrtvé zóny, v centru Prahy bude taková malá Pripjať. A nejhůř na tom budou majitelé domů, z kterých se odstěhují nájemníci. Majitelé takových nemovitostí platí daň z nemovitosti a za tu by se jim mělo dostat právě infrastruktury a dopravní obslužnosti jejich nemovitostí.

2 0
možnosti
RC

To uz muzeme zacit vybirat myto za prejezd mezi jednotlivymi mestskymi castmi

5 0
možnosti
DK

Souhlasím s autorem, pokud potřebuji jet za matkou do jiné části Prahy - zaplatím. Pokud pojedu do zaměstnání - zaplatím. Takže budu mít auto proto, abych ho za 1200 Kč mohla parkovat před barákem?

15 0
možnosti
TH

To je 100 kc na mesic.

0 0
možnosti
JH

Autor asi nebydlí v centru nebo v širším centru. Bez modré zóny by nebyla ani ta nejmenší šance někde v okolí svého bydliště zaparkovat a i tak je to problém. A upřímně, pro ostatní existuje PID.

0 5
možnosti
RC

A na parkovani existuje jakykoliv narok?

2 0
možnosti
Foto

Co je s nimi špatně, hlavní účel přece plní. Tedy plní pokladny zastupitelstev, které tak bez práce přijdou k dalším penězům. Teď ještě zavést daň z výhledu, ze zeleně, ze vzduchu a taky třeba z bezhlučnosti. Kdo má u baráku 100 decibelů, neplatí nic, každých deset decibelů dolů za roční poplatek 1000 Kč.

14 0
možnosti
JD

J16a71n 20D61v73o63r40a16k

16. 9. 2016 0:07

Vykoupile, Vykoupile, jak víte že plní pokladny městských částí? Vždyť město ještě ani neví jestli na modrých zónách vydělá, Jisté ale je že agentury, které zajišťují vybírání pokut se pěkně napakují. Bylo by zajímavé zjistit kdo je vlastní.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 1
možnosti
JT

Měla být jedna zóna pro celou Prahu (snad kromě Prahy 1). Pár lidem možná zóny pomohly ale od většiny lidí jen tahají další peníze. A o to zřejmě těm ....... jde.

6 1
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik