Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Šarapatko, nejdříve pochvala za to, že už v souvislosti s vyjádřením ministrů Ťoka, Mládka a velvyslance Weisse nemluvíte o "dementování" (jako v minulé diskusi), ale o "nepotvrzení". Takže aspoň něco jste pochopil - sice málo, ale na vaše poměry to je obrovský pokrok;-). Ale stále se mýlíte, když tvrdíte, že ale Herman ohledně "vyznamenání Bradyho nemluvil pravdu (řečeno velmi eufemisticky)". Již jsem vám to psal minule:

„Volal mi pan Forejt, že má manžel dostat vyznamenání a zda přijdeme. Řekla jsem, že je to pro mě velká čest. Teď jsem ale z toho, co se děje, zděšená,“ řekla deníku Echo24.cz sedmasedmdesátiletá Eva Holzerová. Telefonát z Hradu se podle vdovy po Holzerovi uskutečnil 12. října, tedy ve stejný den, kdy hovor obdržel také strýc ministra Daniela Hermana Jiří Brady....

Podle telefonické instruktáže se měla rodina dostavit na Hrad 28. října o půl šesté, písemné pozvání mělo následovat. Současně Evu Holzerovou (stejně jako Bradyho) Forejt požádal, aby prozatím o vyznamenání s nikým nemluvila. O týden později skutečně přišel z Hradu dopis signovaný hradním kancléřem Vratislavem Mynářem. Dokument s razítkem z 18. října obsahoval podrobnosti k průběhu samotné ceremonie."

https://echo24.cz/a/ifjPR/volal-forejt-ze-manzel-dostane-vyznamenani-uvazovala-jsem-ze-odmitnu

Vyjádření kanadské ambasády by byla jen formalita - tudíž verze pana Bradyho (a pan Hermana) klidně mohla být pravdivá.

3 0
možnosti

A toto má být demokratický politik? Tímto výtvorem pouze dokázal že svým myšlením patří do Ruska a ne na západ.

2 0
možnosti

To znamená, že všichni politici, kteří byli zvoleni v demokratických volbách, se nesmí kritizovat? To už by byla opravdu síla.

2 0
možnosti

Nikdo nechtěl Zemana sundat, jen se chtělo připomenout pár z těch, kteří nesouhlasí se změnou kurzu státu do východních despotických pozadí...

7 0
možnosti

Jasně. Nebudeme kritizovat politiky, kteří mají demokratický mandát. A že jsou to fakticky všichni? To je přece ta pravá demokracie, zvolit si politika a pak ho nechat celé volební období řádit... ;-D

6 0
možnosti

J13a19r82a 38R76a49n10k

31. 10. 2016 21:14

Proc takova otazka prave od Vas, ktery za penize obcanu jezdite "kontrolovat" na Ukrajinu a nevidite zelene muziky, proc se nesnazite o nejakou funkci v ruske dume8-o

4 4
možnosti
Foto

:-) Vy jste tam byl/byla, že to víte? Nikde jsem Vás tam neviděl. Asi názor z našich novin, co?:-)

2 4
možnosti

Kampaň proti přímo zvolenému prezidentovi je naprosto normálním demokratickým mechanismem. Stejně jako by byla kampaň proti nepřímo zvolenému prezidentovi. Prezident není svatá kráva, je to prostě jen prezident.

9 0
možnosti
Foto

Dobrý večer,

nezlobte se, ale myslím, že se mýlíte. Normální to není. Normální je ve volbách si zvolit toho svého prezidenta. Prezidenta Zemana zvolila, ať chcete nebo ne, většina těch, kdo se zúčastnili voleb. Menšina, která jej nevolila, to v demokracii respektuje. Při příštích volbách má možnost si ve volbách prosadit svého kandidáta.

Z čistě právního pohledu, je prezident jedním ze symbolů samostatného státu. Útok na něj je de facto útokem na tento stát.

3 6
možnosti

J28i66r50i 65V11r79a97b82e67c

31. 10. 2016 19:47

Ten teflon prezident se drzi i kdyz uz nadelal ostudy na 20 demisi.Cestny prezident, kdyz vidi, ze na ten job nema, by odstoupil !!!!

2 3
možnosti
Foto

J43a37k68u86b 31R14o92t22h

31. 10. 2016 18:58

Jsme Západ, ale to vy, krymský turista za moskevské prachy, nikdy nepochopíte. Vy Diplomate. ;-O

9 3
možnosti
Foto

Názor Vám brát nebudu, pane Roth. Máte na něj právo. Ale zase na druhou stranu, když o tom nic nevíte, tak je možná lépe mlčet:-)

1 4
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik