Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak trošku demagogie i z poslanecké zahrádky pana Šarapatky. Pan Šarapatka nám pěkně odvyprávěl pohádku o tom, jak by se měly platit správně daně a že je tu EET, které vše udělá. Slyšeli jsme slova lumpárna, vykukové, černí pasažéři...jejej, jde do tuhého. Jenže zapomněl říct co za to. No to se stává, jsme lidé a tak prostě zapomeneme na to, co se nehodí a zdlouhavě popisujeme co se nám do krámu hodí. Naštěstí pane Šarapatko jsme tu i my, obyčejní lidé, kteří vám ten na ten váš plat moc rádi přispíváme a jako bonus vám i doplním blog. Není zač. Takže: EET je metla na drobné živnostníky. Jejich daňový únik je v porovnání s velkými firmami směšný, ale dupne se právě na ně. Vtip je v tom, že na všechny. Na ty slušné i na svině. Prostě na všechny. Takže ten slušný si navíc zaplatí paušál, pokladnu, atakdále + zdraží nebo zavře / jde do důchodu / na pracák. Neslušný zdraží, nebo pojede na černo a bude se mít ještě líp než teď, jelikož mu ubude konkurence. Co bude s těmi neslušnými je mi fuk. Důležité je, že malí živnostníci a podnikatelé to zabalí a to mě štve. Následně začnou další kola dotací a co nepřežilo se začně dotovat. Vtip je ale v tom, že stát terorizuje malé schopné lidi, kteří nejsou závislí na státu a chtějí se o sebe postarat sami. A právě ty nemá Bohuslav ani STBák rád. Velkých firem se to nedotkne, malým to přidá náklady a práci. Ale hlavně že je líp. Rv

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den pane Zahradníček,

myslím, že si zase tak moc neodporujeme, neboť v mém článku je mimo jiné věta:"...Myslím si ale také, že český daňový systém potřebuje radikální změnu a po za vedení EET musí být daně upraveny tak, aby umožnily po jejich zaplacení slušné živobytí i malým podnikatelům". Tu jste si také přečetl.?

0 1
možnosti

Vážený pane, doporučuji Vám zahájit nějakou podnikatelskou činnost, uvidíte jak Vám stát "vychází vstříc". Než získáte všechna potřebná povolení a vyjádření, tak Vás ujišťuji, že Vás chuť podnikat přejde. EET je jenom další stupeň státní buzerace, o to horší, že veškeré náklady i zodpovědnost za "doručení" údajů nese živnostník, pod hrozbou drakonických trestů ( to samé platí i o kontrolním hlášení DPH). Jenom taková perlička - víte o tom, že jako podnikatel musíte platit stočné i za DEŠŤOVOU VODU, která naprší na střechu Vaší firmy i když odteče volně kanálem do potoka nebo řeky? Takových nařízení a povinností je ale daleko víc. Podle mě se podnikatelé nebojí ani tak nějaké EET ale těch možných sankcí za jakýkoliv malý i nezaviněný prohřešek. Myslíte si, že na EET navázaný systém udavačství ( MF má k tomu na svých stránkách speciální formulář) prospěje společnosti a "srovná" podmínky pro podnikání? Stát nezodpovídá v tomto systému téměř za nic, kontrolovaní za všechno. Vám nevadí, že za chvíli Vás budou kamery šmírovat i na WC, STÁT Vás "sejme" že nemáte zrevidovaný komín nebo kotel, že kouříte na ulici nebo v hospodě, že nemáte správnou občanku, že jste vyfotil a zveřejnil zloděje atd. atd. Není té státní buzerace už nějak moc. Vy určitě budete obhajovat, jak trefně napsal bloger Větvička, aby všem nastřelili do čela čip a VELKÝ BRATR tak měl informace o každém Vašem kroku - samozřejmě ve Vašem zájmu. Když čtyřicet let rozhodovali o bytí a nebytí lidí ti správní vyvolení, tak to jsem zažil docela dlouhou dobu. A mám bohužel velmi silný pocit, že se ta doba vrátila! Není se co divit, když strůjce onoho úžasného EET má právě z minulé doby tu NEJLEPŠÍ KVALIFIKACI!!

1 1
možnosti
Foto

Dobrý večer pane Kvasnička,

většinu svého života jsem strávil v businesu nikoli ve Sněmovně. Mám proto s podnikáním v ČR dost zkušeností, ne vždy pozitivních, s tím souhlasím. Přesto považuji EET ze pozitivní krok.

0 0
možnosti

Jsem rád, že člověk, který jede jako pozorovatel na Východ a jeho cesta je financována Eurasian Observatory for Democracy & Elections (EODE), tedy organizací, která nabízí monitoring voleb nedemokratickým režimům, při čemž je mu lhostejno, kdo cestu financuje, kvituje kontrolu malých živnostníků.

3 0
možnosti
Foto

Dobrý večer pane Kubricht (je-li to Vaše skutečné jméno),

nezlobte se, ale stále si myslím, že bylo důležitější sen podívat na to co se dělo na Krymu, vlastníma očima, Ať by cestu platil kdokoliv, než sin nechat nadouvat hlavu ČT s panem Pavlatou a spol. nebo dalšími veřejnopravními médii.

0 0
možnosti

Mají EET v Německu či Švédsku? Mají ji ve Francii, Británii nebo třeba Švýcarsku? Tam přece také musejí bojovat s daňovými úniky, ale nepotřebují k tomu presumpci viny - každý podnikatel = potencionální podvodník. Jsou férovější metody než EET.

6 0
možnosti
Foto

Dobrý večer pane Mikulášek,

máte stoprocentně pravdu. Ve Švýcarsku EET opravdu nemají. Ale tam jsou také hospodští hrdí na svoje řemeslo. A kromě toho, kdyby tam hospodský nalil jednou jedinkrát pod míru, alespoň deset štamgastů by na něj okamžitě poslalo kontrolu. Proto to nikdy neudělá. Jaký rozdíl proti Praze, že?:-)

0 0
možnosti

Pokud restaurace krátily daně a budou muset zdražit, pak to znamená, že nedojde k ničemu jinému, než ke zdražení a očekávaných 18 miliard nepůjde zřejmě z kapes daňových hříšníků, ale z kapes jejich zákazníků. Primárně jde tedy o zvýšení daní, tzn. k přesunu peněz od občana ke státu a dále do Agrofertu a podobně...

5 0
možnosti
Foto

Podivný úhel pohledu....

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS