Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

PAne Sarapatko, co jste vy udelal konkretne pro to, aby se do CR nedostali zadni emigranti? Konkretne prosim. Odpoved bude znit: "absolutne nic". A to se od kompu kritizuje , co? Znate vubec zakony?

"Dne 28. července 1951 byla v Ženevě přijata Úmluva o právním postaveníuprchlíků . Na rozdíl od předchozích dohod přijímaných ad hoc podala obecnou definiciuprchlíka.

XSmluvní státy se zde zavazují,že žádným způsobem nevyhostí nebo nevrátí uprchlíka na hranici zemí, ve kterýchby jeho život či osobní svoboda byly ohroženy na základě rasy, náboženství,národnosti, příslušnosti k určité společenské skupině či politických názorů.X

Odmítnutí na hranici již výslovně nepřipouští Deklarace o územním azylu.

XVpřípadě, že uprchlík požádá na hranicích ČR o azyl, musí mu policie podle §3 odst.2,3 zákona o azylu povolit vstup.X

Úmluva i Protokol vstoupily pro ČSFR v platnost 24. 2. 1992 a byly publikovány podč. 208/1993 Sb. ČSFR přistoupila k Úmluvě bez teritoriálního omezení..."

Jinymi slovy i my musime prijimat uprchliky. Stejne jako Nemecko a jine evr. staty.

3 9
možnosti
Foto

Vážená paní Hájková,

děkuji vám za dotaz, na který jste si vzápětí odpověděla sama, takže nejspíše ode mne ani žádnou odpověď nečekáte. Přesto, co se znalosti zákonů týče, vystudoval jsem právo, v četně mezinárodního, na PF UK a mám také doktorát z diplomacie z Paříže. Domnívám se proto, že znám Ženevskou úmluvu a další mezinárodní smlouvy nejméně tak dobře jako Vy. Nebo možná lépe, podle toho co píšete:-). Například podle Dublinské dohody musí každý žadatel o azyl požádat při vstupu do první země EU. To asi Německo v tomto případě nebylo, že ne?

Mnohokrát jsem se již k právu azylu vyjádřoval. Má na něj právo každý, kdo splní podmínky dle definice Ženevské úmluvy, ne každý, do si řekne!

14 0
možnosti
JZ

By me zajimalo, kdo vypustil do sveta famu (mnohymi bezmyslenkovite neustale omilanou), ze nemecka kanclerka migranty do Evropy pozvala. Umi si jeji kritici predstavit humanitarni katastrofu, kdyby Nemecko nebylo ochotno prijmout statisice uz na ceste do Evropy se nachazejicich (nikym nezvanych!!!) migrantu?

2 9
možnosti
Foto

Nezlobte se pane Zajíček, ale nesouhlasím s Vámi. Spolupráce mezi státy v rámci EU předpokládá striktní plnění dohodnutých pravidel. Německo je, v osobě kancléřky Merkelové, flagrantně porušilo.

6 2
možnosti
Foto

Souhlas a karma, pane Šarapatko. A myslím, že spoustě aktivistú dodnes pijete krev svým nezávislým hodnocením události roku 2014 na Krymu.

Uvidíme, jestli je to stále trápí.

13 3
možnosti
AM

Kdyby se natlačili k nám, líbali bychom Merkelové ruce, že je může poslat dál a že vyjednala dohodu s Tureckem.

Takové chytračení z poza buka...

Trump bude katastrofa, je to psychopat.

3 20
možnosti
Foto

Slušné vychování mi nedovolí konkrétně reagovat.

10 3
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik