Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak měla být, podle vás, řešena BaH. Souhlasím, že asi není příliš životaschopná. Ale zajímalo by mě vaše řešení (podle mne žádné není).

0 0
možnosti

J86a71n 61R90á86ž

27. 3. 2017 11:31

Jako poněkud úsměvné se mi jeví názor, že Makedonie nebo Bosna a Hercegovina budou čekat na vstup do EU i několik desítek let.

Jsem připraven se vsadit s kýmkoliv, že ke vstupu těchto zemí do EU nedojde nikdy.

Za prvé tyto státy, jako se stalo vždy u států vytvořených z vůle mocností, zaniknou dřív a za druhé dojde v EU k takovým změnám, že jestliže bude EU za deset let ještě existovat, tak to bude unie složená z jiných států a bude fungovat na jiném principu než teď, chiméra neustálého jen politicky motivovaného rozšiřování bez ohledu na schopnost nových členů na efektivní hospodářské i politické kooperaci, bude mrtvá.

2 0
možnosti

A84l47e61x 28G51r92e49g95o88r

27. 3. 2017 10:41

EU se řídí heslem , že slibem nezarmoutíš.

Bohužel , na sliby EU už někteří přestávají věřit a hledají pomoc jinde.

0 0
možnosti

Rozpad Jugoslávie byl nastartován poněkud jinak. A to vyhlášením nezávislosti Chorvátska a Slovinska, které nebylo přijato ani USA ani Německem a tím byla dána volná ruka Srbům, a jejich armádě, aby si tento problém vyřešili sami jako problém domácí a ne mezinárodní. A tak Srbové zaútočili až tak mohutně, že Rakušané měli pohotovost, protože jim srbské stíhačky létaly přes hranice.

Když si uvědomíte, jak toto funguje, je každému jasné, že to daly dohromady americké tajné služby a Německo, tedy Genscher jen poslušně poslouchal mocipána....lidé velmi lehce zapomínají jak tomu bylo před 26 lety

Je velmi dobré si i uvědomit, že česká sametová revoluce byla také zorganizována tajnými službami. A pak si člověk uvědomí povícero...jak funguje svět , když si k tomu připustíme existenci a práci tajných služeb, ve prospěch světovládce s nejmocnější armádou na světě, který ví, že jen brutální síla je ultimo všeho.

0 3
možnosti
Foto

Nezávislost na Jugoslávii vyhlásilo Slovinsko 25. června 1991. Na základě Brionské deklarace byla účinnost aktu vyhlášení nezávislosti na tři měsíce pozastavena. Dne 2. října 1991 potvrdilo společné zasedání všech komor Skupščiny úmysl nabýt nezávislost okamžitě, jakmile uplyne tříměsíční moratorium smluvené Brionskou deklarací.Moratorium vypršelo 8. října 1991, kdy Slovinsko definitivně získalo svou nezávislost na Jugoslávi, kterou uznalo i USA.

1 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik