Diskuse

Trumpovo americké pokrytectví

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J37a63r47a 57R48a44n13k

25. 5. 2017 19:04

Pouze k zacatku, pak jsem to vzdala, Trump nad Clintonovou zvitezil (stejne mela o 3 mil. vice hlasu), ale jen diky ruske pomoci, jedna spina a fake news za druhou, to se potom na kampani vyrvava....ted mlci, divi se, ze v Saudske Arabii nebylo videt protestujici, tohle stare dite, nema zadne zakladni vzdelani a nevi, ze se ta za to stina hlava, pokud dotycny nezemre uz predtim na bicovaniRv

1 0
možnosti
Foto

Bohužel to není tak jednoduché, uvádí se, že mainstreamová média stála téměř jako jeden muž za Clintonovou. Přesto svým způsobem prohrála. Proč se pro velmi hodně Amíků stala tato média nedůvěryhodným zdrojem?

0 0
možnosti

G91e91o56r45g89e 31H58o86l28y

25. 5. 2017 15:20

Ano, mate pravdu, ale ta celkova hodnota toho contract na 10 let je i o trochu vyssi, celkem asi 350 billionu

http://www.cnbc.com/2017/05/20/us-saudi-arabia-seal-weapons-deal-worth-nearly-110-billion-as-trump-begins-visit.html

0 0
možnosti

Už jste se konečně poučil, že fandit neznámým (nejen) politikům je absolutní blbost? Že slepou vírou v kecy se může chlubit jen kleštěnec? Že je jich i v USA tolik ....

2 0
možnosti

J67a43r67a 11R54a48n15k

25. 5. 2017 19:06

Neni to tak hrozne, volilo ho z 330 mil. pouhych 62 mil a uz ubyvaji, pokud sledujete denne BBC, CBC a dalsi jiste uz vite. Jinak zkuste Washington Post, je na netu zadarmo.

0 0
možnosti

Trump dělá to, co musí.

Největší světový průmysl výroby zbraní v USA potřebuje zakázky a na tom záleží i pozice presidenta USA, kterou Trump zpochybnil snahou o zlepšení vztahů s Ruskem.

Obří zakázka pro Saudy výrazně zlepšuje jeho pozici a za předpokladu, že se mu ještě podaří získat další zakázky od zemí NATO, včetně jejich aktivního zapojení do konfliktů na Středním východě a v Africe, v rámci možné a předpokládané války civilizací, bude jeho první zahraniční cesta mimořádným úspěchem.

Pokud chce Trump upevnit svoji pozici presidenta USA, musí pochopit, že jeho politika musí především sloužit dalšímu posílení zisků pro silný zbrojařský průmysl USA.

5 0
možnosti

Mohl by autor něčím doložit své tvrzení, že Saudská Arábie vyzbrojuje Islámský stát zbraněmi, dodanými USA ? Pokud ne, tak je to jen takové plácání do vody. :-P

5 4
možnosti
Foto

Nemohol. Pretože nevyzbrojuje. IS je aj Pre Saudov úhlavný nepriateľ, ktorý sa netají tým, že by ich rád ovládal. Čiže autor blogu kecá. :-)

1 3
možnosti

Pane Šarapatko, rozhodně mne překvapuje, že nevidíte Americkou politiku tak jak je.již v 80. letech Reagan se svým plukovníkem Northem prodávali zbraně protivníkům USA...a to dokonce takovým způsobem, že plukovník North byl odsouzen...a prezident po českém vzoru nemohl být odsouzen za nic...a přesto výsledky měl jejich soukromý obchod se zbraněmi byly několikanásobné..oni zbohatli, výrobci zbraní také, lidi pracující ve výrobě zbraní měli práci, a Američtí kluci byli zabíjeni americkými zbraněmi dodanými protistraně.

Amerika a volný obchod....již v 80. letech se Reagan rozhodl udělat konec dovozu lepších a levnějších aut z Japonska do USA...toto omezení dovozu se dostalo i do učebnic ekonomie v USA....USA nikdy nebyly pro volný obchod z principu....USA jsou z principu vždy jen pro takové věci, které slouží USA....tedy jeho postavení světového hegemona....proto také USA utrácí na zbrojení 3x více než celá EU a 10x více než Rusko.

USA se chová jako světovládce, a pouze a jedině z tohoto pohledu je možné vnímat světovou politiku USA

Něco jiného jsou v USA OBYČEJNÍ LIDÉ..ti neustále ztrácejí na kvalitě života....viz přednáška senátorky Elizabeth Warrenová cca před 8 lety....a přednášky Chomského o politice USA

A tak tedy skutečně nerozumím, čím vás Trump mohl nadchnout...svou neomaleností, hrubostí, která je tak velmi podobná mluvě v českých pivnicích ? to by ale diplomat měl umět rozlišit. Naprostá většina vzdělaných lidí byla i v USA proti Trumpovi a tak jako všude na základě vědomostní pyramidy společnosti..Trump mířil na velmi jednoduché lidi..na red necks...A TÍM VYHRÁL...jako Merkelová....a to je problém všech společností..nízké vzdělání široké veřejnosti a tím i obrovská neschopnost lidí volit správně....ale diplomat by měl umět takovéto signály automaticky správně vyhodnotit. A měl by také vědět, že je naprosto jedno, kdo bude americkým prezidentem. Americký prezident je jen loutka na špagátě, vedená skutečnými vládci v USA....kteří jsou členy DISKRÍTNÍ ELITY

3 1
možnosti

Jako Zeman : mířil na velmi jednoduché lidi .V USA dostávají ale už rozum, v Česku ne.

2 0
možnosti
Foto

Autor působil čtrnáct let v diplomacii a nic se nenaučil. Nazývat Rusko světovou velmocí může jen někdo značně dezorientovaný, tato země je dnes nejvýše regionální mocnost. Je-li Rusko něčím světové, tak jedině světovým nebezpečím.

A zbraně pro Saudy jsou jasným vzkazem Iránu a pákou na jeho jaderné ambice.

Jsou součástí enormního tlaku Trumpovy administrativy na řešení problémů v regionu, které za osmileté lajdácké nečinnosti Obamovy vlády narostly do skutečně vážných rozměrů.

8 9
možnosti

Rusko je světová velmoc..protože splňuje některé faktory , které ze země, státu světovou velmoc dělají.....

1) velikost v km2

2) počet obyvatel

3) vybavenost nástroji v kvantitě a kvalitě

dalším je armáda...

a i když má Rusko neuvěřitelní ekonomické problémy a i jiné, přesto je světovou mocností...a my Česko nejsme...nemáme rozlohu ani potřebný počet obyvatel...i když možná žijeme lépe než Rusové.....

víc vědět je mnohem důležitější než fungovat emocemi

3 0
možnosti
Foto

Pokud jde o nebezpečí na Středním východě, zcela opomíjíte Írán. Obamova úžasná dohoda s Íránem (pokud se bude obtěžovat s jejím striktním plněním) je jen na 10 let. Kdo jim pak zabrání ve výrobě atomovky? Berete na vědomí probíhající nepřímou saudsko-íránskou válku v Jemenu?

Kromě toho Trump nebyl ani v nejmenším podlézavý, i Saúdům dal jasný vzkaz: vyžeňte teror ze svatyní.

Pokud jde o situaci v regionu, je dost užitečné se podívat na komentáře v izraelských novinách - pro ně je to otázka života a smrti (doslova).

5 2
možnosti

o tom vyhnání terorizmu to byla jen slova pro plebs....skutečnost je , že jim prodá zbraně v hodnotě několika set miliard dolarů, což zachrání americký zbrojní průmysl na velmi dlouho, protože Saudi tyto zbraně prodají dál těm, kdo se dostanou do boje s USA..a to je podstata věci..udržovat odbyt zbraní amerického zbrojařského průmyslu a to na obou stranách zvýšenou spotřebou zbraní...tedy válkou.....

3 0
možnosti