Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S mnohym souhlasim, ale Islam je zlo uz od sveho teoretickeho zakladu. Aby byl muslim hodny clovek, musi cast islamu proste vypustit. Pokud je nejaka ideologie, ktera je demokraticka a prijatelna az pote, co z ni podstatnou cast musime odstranit, tak ta ideologie asi nebude uplne v poradku a zaroven pak plati, ze zadna ideologie vlastne sama o sobe neni nebezpecna. Tim padem i mafie je vlastne tolerovatelna. Ale hlavne si myslim, ze neni mozna existence jakekoliv unie, ktera je otevrena celemu zbytku sveta. To ani nedava smysl. Unie je sjednoceni subjektu, ktere maji urcite spolecne znaky a standardy. Treba ovce a kozy muzou spolu vytvorit unii...s vlkem uz to ale asi nepujde...No a jestlize unie ovci a koz bude prijimat vlky, pak se zhrouti. EU ma urcite standardy a hodnoty...jestlize zacne neomezene prijimat lidi, kteri tyto standardy nerespektuji, pak nemuze fungovat. Ti lide do Evropy nepatri.

2 0
možnosti

Ano.

Ve škole jsme se učili, že základním znakem každého státu je, že je suverénem na svém území. A to musí platit i pro unii států.

Je rozhodně třeba hned ukončit ten neformální bezvízový styk s řadou zemí Blízkého východu a Afriky.

I z toho důvodu, abychom nebyli pro smích Číně, Rusku a USA, kteří si své hranice ubránit dokážou.

1 0
možnosti

J49a64n 24B21u36r33i60a92n

7. 6. 2017 14:01

To, že západ prodá zbraně Saudské arábii a ty zbraně pak skončí u ISIS máte nějak podložené? Prosím o zdroj.

Jinak jste zmínil, jak se USA po roce 1945 provinila tím, že si chtěla zajistit zdroj černého zlata a zmínil jste i Afghánistán - kde se tam nachází nějaké ropné pole?

A úplně jste opomněl úlohu celého východního bloku na arabské šlamastice. Hádejte, kde se palestinští a arabští teroristé školili? Myslím, že i po letech byste se s někým z nich domluvil česky.

Hádejte, jak se vlastně jmenuje ta strana, kde je Asad šéf? BAAS - Socialistická strana arabské obrody. Ale to už se moc neříká, že to vlastně jsou arabští soudruzi.

0 1
možnosti
Foto

Dobrý den pane Burian,

informací že ISIS bojuje americkými zbraněmi, které jim postoupili syrští Amerikou podporovaní rebelové, Katar, Turecko i Saudská Arábie, jsou přece plné noviny. Sem tam si třeba něco přečtěte:-)

Co se týká Afganistánu, viděl jste 4. díl Ramba, kde americký hrdina bojoval s islámskými mudjahedíny proti Rusům?:-)

S tím, že SSSR spolu se svými satelity a nyní i Rusko měli a mají v na Středním východě své prsty samozřejmě souhlasím.

1 0
možnosti

Už jenom předpoklad, že hipísácký sebeobětující asketa co nevlastnil ani sandále polžil základy víceměně stejnému náboženství jako válečník, lupič, znásilňovač, mučitel, který zemřel v paláci obklopen nakradeným zlatem a sexuálními otrokyněmi - je zcestné. Z toho vyplývá i omyl, že za vším stojí SA a wahábismus a jeho odstraněním se povede vytvořit nějaký trvalý soulad islámské a neislámské společnosti. Problém islámu je v tom, že umí fungovat nějakou dobu i normálně a tolerantně. Ale dříve nebo později vytáhne někdo původní texty Mohameda a válka, genocida, teror, otrokářství je nevyhnutelné.

4 0
možnosti
Foto

Dobrý den pane Rosol,

nebudu Vám oponovat. v Indonésii, kde jsem dlouho žil, a je to největší muslimská země na světě, mají pořekadlo: "God has many faces" (Bůh má mnoho tváří). Já tomu docela věřím. Nejsem přesvědčen, že by jedno bylo lepší než druhé. Jejich interpretace do života věřících je ale mnohdy tragická.

0 0
možnosti

Zaujala mě především tato věta "Dalšímzdrojem současného terorismu je desítky let trvající fatální selhávánízápadoevropských vlád při integraci přistěhovalců z muslimských zemí."

A nedá mi to nepoložit otázku. Je to vůbec možné? Na území Česka se za 100let novodobé historie Československa a Česka nepodařilo zcela (odhaduji tak 60 - 70%) integrovat daleko mírumilovnější menšinu cikánů (jsem ročník 1963, a nejsem politi, nemusím tedy být politicky korektní a používám název, který jsem se učil ve škole), kteří jsou povětšinou jenom líní a řekněme vyčůraní.

Tety z mého úhlu pohledu to možné ani není, neboť smyslem islámu je mimo jiné boj s nevěrci a jinověrci a to jak otevřený tak skrytý a postupné ovládání.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den pane Moravec,

nevím, jakou máte s problematikou osobní zkušenost. Trochu mě chytáte za slovo, ale budiž.

Děti přistěhovalců, například ve Francii, jsou francouzští občané, protože se v zemi narodili. Chtějí mít proto stejné výplaty jako bílí Francouzi. Jenže se narodili a žijí v "banlieu" sídlišti na okraji Paříže mezi "svými". Tam se nenaučí ani pořádně francouzsky, natož aby získali slušné vzdělání a potažmo práci. Tak se z nich stává snadný materiál pro islamistickou propagandu v salafistických mešitách, tolerovaných francouzským státem a následně kanonefutr pro ISIS. Tam právě vidím pochybení francouzské i ostatních západních vlád. Když už si v 60. letech gastarbeitery z muslimských zemí pozvali a dovolili jim, aby si tito pozvali své rodiny a začali plodit malé "Francouze", měly řešit i tuto situaci a ne je nechat izolovat na sídlištích. Současně nedokáží potomky imigrantů sankcemi donutit, aby přijali standartní normy chování běžné v dané zemi.

1 0
možnosti
Foto

Islám je ideologie. To za prvé. Za druhé v Teplicích je už několik mešit, který jsou umístěné třeba ve vile, kterou arabové zakoupili. Také jsou zde ulici, které už celé patří arabům. Kolem Teplic si arabové stavé rodinné domy. Jsou zde arabské obchody, arabské cestovní kanceláře, arabské realitní kanceláře. Takže se tváři, že jako pohoda je hodně hloupé.

4 0
možnosti

Vycházejte z vašeho předposledního odstavce....ANO byly to vždy imperia, tedy jednou Francie, pak Anglie a přesně jak správně píšete po druhé světové válce tuto funkci přebraly USA, protože o to byly Anglií požádány.

A jediné cesta z této šlamastyky je pro Evropany tato...SPOJENÉ STÁTY EVROPSKÉ S VLASTNÍ MOCNOU ARMÁDOU, která odradí USA bombardovat Evropu....vzpomínáte na "humanitární" bombardování bývalé Jugoslávie...a válečný spor na Ukrajině....to jsou všechno Evropané v konfliktu se CIA...která bojuje seč může proti Slovanům, a proti Evropanům...je to boj 4 světových mocností...1)USA, 2) Rusko, 3)Čína a 4) EU---JENŽE....JENŽE EU JE NEJSILNĚJŠÍ EKONOMICKY A NEJSLABŠÍ VOJENSKY....NEMÁ SVOU VLASTNÍ ARMÁDU....OSTATNÍ TŘI MAJÍ SVOU VLASTNÍ ARMÁDU............

a názor USA na EU nejlépe vyjádřila jedna americká diplomatka....FUCK THE EU....tolik nenávisti, tolik hnusu je v těchto slovech obsaženo vůči nám Evropanům ze oficiálních úst diplomacie USA....tak oni smýšlí o nás....nejsou to kamarádi..je to krutý nepřítel....jen se skrývá v rouše beránčím....a proto to lidé nevidí.......

A stejný pohled má americká elita i vůči svému vlastnímu lidu...viz rozpad americké střední třídy a bída té nižší americké třídy...........Američané jsou jen zneužíváni pro účely velmi úzké skupinky americké super elity....

5 1
možnosti
Foto

.....o jsou všechno Evropané v konfliktu se CIA...která bojuje seč může proti Slovanům, a proti Evropanům...j;-D;-D;-D Jo to je hlína pane Bartoš. Tyhle pindy jsem už četl z Rudého práva a Tvorby . RvRvRv.

0 1
možnosti

Na rozdíl od autora si nemyslím, že islám je pouze náboženství.

Je to i právní systém a způsob vládnutí a tedy i způsob řízení státu a rozšiřování jeho území.

Také si myslím, že nedávná vlna imigrantů přispěla k nárůstu teroristických útoků značně.

Souhlasím s tím, že nemáme ty nejlepší kamarády a že demokracie není určujícím kritériem při jejich výběru. Mohou vládnout klidně i polofeudálním a diktátorským způsobem, pokud ovšem plní základní podmínku - musí být proamericky orientovaní. Pak nevadí ani jejich podpora terorismu.

Co se týče integrace migrantů arabského nebo afrického původu, myslím si, že pokud se nepodařila Francouzům ani jiným, nemáme být tak neskromní a myslet si, že Češi přijdou na něco, co jim zůstalo po desítky let skryto.

Jsem přesvědčen, že pokud si ve vztahu k nim budeme počínat stejně vstřícně, čekají i nás problémy těchto zemí.

O teroristovi vietnamského nebo třeba ukrajinského původu jsem zatím neslyšel a tak země původu asi hraje velmi významnou roli.

Souhlasím s názorem, že napadat pod záminkou šíření demokracie jiné země je nesprávné. A pokud žijí beztrestně lidé jako Tony Blair nebo George Bush, nesvědčí to o našem smyslu pro spravedlnost.

Pro začátek bych doporučoval víc skromnosti - nechovat se, jako by nám byla do páče svěřena celá zeměkoule.

Trochu ovšem postrádám závěr. Co nám autor doporučuje? Jak si máme počínat, abychom se teroristických útoků na svém území vyhnuli?

5 1
možnosti
Foto

Dobrý den pane Kounovský,

ptáte se, co bychom měli dělat, abychom se vyhnuli útokům na našem území. Myslím si, že zcela se tomuto riziku vyhnout nemůžeme. Máme na svém území spoustu židovských památek, které jsou logicky terčem islámského terorismu, jsme v NATO, které se podílí na válce v Sýrii, a především mezi ČR a západní Evropou nemáme hlídané hranice.

Máme ale oproti Francii, Británii a jiným zemím zásadní výhody. Nemáme u nás muslimské minority z bývalých kolonií, nepozvali jsme k nám miliony tureckých gastarbeiterů a kvůli relativně nízkým sociálním dávkám nejsme pro imigranty atraktivní zemí.

Nesmíme proto slepě přejímat modely západní Evropy, která je v úplně jiné (horší) situaci a dělat vše pro to, abychom se do ní nikdy nedostali. Třeba i tím, že budeme mít připravenou ochranu a kontrolu naší hranice, pokud Evropská unie nebude aktivní v ochraně schengenských hranic.

6 0
možnosti

Dočetl jsem to pouze do bodu, že západní státy neudělaly nic pro integraci příchozích muslimů.

Já se domnívám, že tím, že jim umožnili tak pracovat a žít, už udělaly v podstatě maximum.

Potomci už na sobě musí pracovat sami.

V dřívějších dobách byly od sebe odděleny dělnické kolonie a čtvrti střední nebo vyšší třídy. Jak je možné, že z dělnických rodin si mnozí našli cestu ke vzdělání a stali se z nich skvělí lékaři, učitelé, inženýři, profesionální kumštýři nebo policisté?

Protože na sobě pracovali. Protože jejich táta udřený po tvrdé dělnické šichtě je v jejich úsilí ještě podporoval.

A jak je možné, že ti, kterým se to nepovedlo, sice zůstali dělníky, ale z převážné části se živí poctivě a nepáchají trestné činy? To je přeci důkaz, že ani není nutné vypracovat se výše. Dnes už sice neříkáme, že jsme státem dělníků a rolníků, nicméně poctiví spoluobčané pracující v dělnických profesích požívají naši úctu, protože i takové pracanty potřebujeme.

Když to první (vypracovat se nahoru), nebo to druhé (sice se nevypracovat, ale zůstat užitečným jedincem naší společnosti) dokázali potomci z našich dělnických kolonií, tak co v tom bránilo druhé nebo třetí generaci přistěhovalců?

18 0
možnosti

Nic jim v tom nebránilo a nebrání, samozřejmě, a za deset minut hledání budete mít stovky jmen veleúspěšných přistěhovalců. Z některých se stali lékaři, obchodníci, novináři či ministři, jedna se dokonce stala předsedkyní britských konservativců.

1 1
možnosti
Foto

Souhlas... až na drobnosti.

5 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik