Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Vidím to stejně, takto nabuřelá, zkostnatěná, nepružná EU dále fungovat nemůže. Po odhlasování Brexitu se neobjevila ani špetka sebereflexe a pokory, spíš naopak. Dnes vyšel článek o tom jak sama EU uznala že není schopná zavést žádná opatření proti nelegální migraci a ochraně vnějších hranic. Zato kraviny typu letní čas, uchošťoury a brčka umí řešit šmahem.

6 5
možnosti
JB

Ona bohužel fungovat může a také bude. Je to rozjetý kolos s obrovskou setrvačností -připomíná mi Titanic po nárazu na kru. Bez velkých zásadních změn půjde ke dnu -je jen otázkou času, jak dlouho ta agónie potrvá a kdy na to přijdou pasažéři.

1 0
možnosti
MB

Trefně popsáno, EU potřebuje reformu jako prase drbání. A vrátit se zpět ke kořenům ekonomické spolupráce, opustit současný trend obrovské politizace.

11 0
možnosti
KB

K16a68r58e47l 41B55o35k

15. 1. 2019 22:46

Bylo by dobré napsat jakou reformu EU potřebuje. Všichni chytří hlupáci píší o reformě, ale návrhy žádné.

2 4
možnosti
VB

Já se rád poddám Unii. Lepší než oligarchům a mafiánům Klausovy a Zemanovy éry, Rusákům a Číňanů.

Jak se dřív volala ...Ameriko pomoc, tak teď volám Unie, pomóc..

8 8
možnosti
DR

Když použiji ty stejné a oblíbené fráze amerikanofilů, tak bych měl napsat ať se do toho západního unijního ráje přestěhujete že.

5 6
možnosti
JL

Dnes, pane Sarapatko, s vami souhlasim. Plne souhlasim. Jiz pro vasi odvahu (hlavne v CR), nam naznacit VASI vizi - co s Evropou. Za to vam dokonce dekuji.

Ted konkretne. Dnes jeste nemuzeme mit Unii evropskych statu po vzoru USA. Politicke systemy ve vsech statech Evropy jsou rozdilne. V USA se politicka organizace uvnitr tech 13ti kolonii pomoci ustavy vytvorila zasadne stejna. Pravo (Law) se take velmi rychle sjednotilo.

To jsou zasadni rozpory v zacatcich nasi unie. Tedy jak na to?

Nebude to jednoduche. Jsem zasadne proti diktatnimu ustanoveni PRED diskuzi a schvaleni (100%) kroku v kazde otazce nutne k vytvoreni federalni politicke instituce. Jeden z prvnich kroku je otazka financi, ochrana hranic, kontrola cizincu pri jejich navsteve Unie a pod. Nasledovat detailnimi krucky ve vsech stadiich progresu (step by step) 100% schvalovani MUST!!! Pracovat na detailech organizace, nutne k plynulemu chodu Unie. Vzdy vychazet ze zakladu - kazdy stat Unie je rovnocenym partnerem k tem druhym. Jen sila poctu obyvatel davaji statum vetsi silu v nekterych dolezitych oblastech!!! V zaverecnem dokumentu tato sila MUSI byt presne definovana.

Toto je muj osobni pohled na praci vytvorit dobre pracujici Unii. Stojim za federaci evropskych statu! Vytvorene kroky, ktere davaji kazdemu statu hlas pri tvorbe teto Unie.

8 3
možnosti
JD

Jste blázen. Srovnávat jakkoliv EU s USA je naprosto zcestné. Vůbec neberete v úvahu, jak vznikala Amerika, že ten vývoj k dnešnímu modelu tam trval několik století a mimo jiné muselo zemřít přes 600 tisíc lidí v krvavé občanské válce. Aby se Německo a Francie dobrovolně vzdaly své vůdčí role ve prospěch ostatních, to by museli být na hlavu padlí, proč by to proboha dělali? Evropská unie je utopický bolševický projekt, jen pokračování bolševické revoluce jiným způsobem, zničením národních států, které mají tisíciletou historii.

1 1
možnosti
MK

Proč by, proboha, Brexit neměl proběhnout? Britové si ho odhlasovali a tak prostě 29.března bude.

Jediná otevřená otázka je, zda s EU uzavře smlouvu či nikoliv.

5 0
možnosti

Rv

Fandíte Brexitu a rozpadu Evropské unie a vystoupení z NATO. Také fandíte Rusku? Jste dále než naši komunisti?

Váš pohled na EU jako na klub Evropských států nikdy fungovat nemůže!

Evropskou unii jako federativní soustátí, které jediné zajistí bezpečnost i prosperitu, odmítáte. Tím jste nepřínosní! A lpěním na totální subsidiaritě v našem globálním světě jste rizikem. EU odmítáte. Které mocnosti se nabídnete? Já ruský protektorát už nechci!

!!

13 23
možnosti
Foto

Dobrý den pane Šimek,

možná by stálo za to, kdybyste si můj článek přečetl ještě jednou. Nic z toho, co jste o mých názorech napsal, není pravda.

12 2
možnosti
JS

EU- nadherna myslenka evropske spoluprace bez hranic a cel. spolecne meny, hospodarsky a politicky gigant schopny konkurence s USA a Cinou. Nesmela by se toho vsak zmocnit banda socialisticko/komunistickych ideologu, zelenych poblouznenych silencu a hospodarske mafie reprezentovana nesmirne zbujelou byrokracii. Vysledkem je politicka zbabelost. moralni upadek a hospodarsky bankrot.

24 1
možnosti
VV

Ano, take potlacuju slzu v oku kdyz vzpominam na EG/EU jeste bez vyzirku z te V4.

4 9
možnosti
DR

Líp bych to nenapsal. Nicméně, to že si EU vezme z Británie ponaučení a zkusí se změnit nebo reformovat, tak to pod vedením různých Tusků a Junckerů a celé té jejich bandy okolo, asi ztěžka můžeme očekávat. Nemluvě o tom že o tomhle žvanily už od brexitu a výsledek je dodnes jedna velká nula. Starého psa totiž jaksi novým kouskům člověk nenaučí.

Brutální karma. R^

14 4
možnosti
VV

Zbozne prani moskevskych pohunku. ;-D

10 15
možnosti
VH

A nesouhlas těch bruselských :-)

4 1
možnosti
VM

Bylo by to i mým sbožným přáním, aby se EU změnila.

Ale dospěl jsem k názoru, že EU je již v takovém patologickém stavu, že je nereformovatelná v té podobě, do jaké dospěla.

Osobně si myslím (je to pouhá moje domněnka) že Británie ukáže některým zemím, že se dá existovat bez EU a to dokonce úspěšně. A nadcházející krize pak už bude poslední kapkou pro EU a Euro. A třeba se také jenom pletu.

Ale s jistotou vím, že v takové EU, jakou se stala, tedy pohým diktátem bruselských mocných nemocných, žít nechci a nechci aby v takové zili ani mí potomci.

26 1
možnosti
DR

Kéž by jste měl pravdu.

3 2
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik