Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Děkuji za fundovaný a vyvážený názor.

6 2
možnosti
Foto

Ostrov Tchaj-wan, měl a má zcela odlišný vývoj a dějiny od pevninské Číny. Z právního hlediska jsou Tchaj-wan a Čína dva rozdílné státy, každý na jedné straně Tchajwanské úžiny. Tchajwanská demokratická vláda zastupuje společenství 24 milionů lidí, které prošlo zásadními změnami v posledních dvou-třech desetiletích a nové generace mají s myšlenkou „jedné Číny jen málo společného. Ostrov má svoji armádu, policii, parlament, prezidentku, justici, pasy. Má svůj vlastní život a vlastní novou identitu. Nesmysly českých politiků o „jedné Číně“ v tomto případě proto neobstojí. Nemají oporu v ničem. To ale neznamená, že nemáme mít dobré ekonomické vztahy s Čínou i Tchaj-wanem. Ale ne s „jednou Čínou“. Ta nikdy neexistovala. Obchod mezi EU a Tchaj-wanem v posledních dvou dekádách vzrostl téměř osminásobně. EU je dlouhodobě čtvrtým nejvýznamnějším obchodním partnerem Tchaj-wanu, hned po Číně, USA a Japonsku unie – European External Action Service je na Tchaj-wanu zastoupena ekonomickou a obchodní kanceláří European Economic and Trade Office. Svá zastoupení ve formě kanceláře mají na Tchaj-wanu, kromě ČR, dále tyto členské země EU: Rakousko, Belgie, Dánsko, Finsko, Francie, Německo, Maďarsko, Itálie, Lucembursko, Nizozemí, Slovensko, Španělsko, Švédsko a Polsko.

6 0
možnosti
Foto

Je pro nás nevýhodné nějak popírat Postupimskou deklaraci.

2 3
možnosti
KK
ZZ

dočasný předseda senátu, o kterém nikdo před několika týdny nevěděl nic a za pár týdnů po volbách nového vedení senátu už o něm zase nikdo nic vědět nebude , byl je a bude nic

6 11
možnosti
VR

...vás už nedožene, Zámečníku

7 1
možnosti

Rv

Pomluvy Vám jdou docela dobře! Proto nevolím SPD! Nevěřím vám!

:-)

9 0
možnosti
PK

Pane Šimek, pokud by jste si to pořádně přečetl, tak by jste takto nemohl psát. Ta podstatná myšlenka je, že tato cesta není zřejmě asi v tuto chvíli pokračováním politiky EU a ani naší.

Pokud budou pana V. v návštěvě následovat ostatní členské státy, bude pro mě hrdina. Zatím to ale takto nevypadá a třeba SRN putuje do Číny několikrát ročně. Takže v této chvíli jde jen o soukromou cestu pana senátora a osobně nevídím na této cestě nic hrdinského.

8 3
možnosti
MB

Co pořád ...?

a) Pan Vystrčil dorazil na území Číny - V pořádku, je tam. b) Pan Vystrčil nedorazil na území Číny - V pořádku, proč to Peking zajímá ? c) Případné nesoulady se vyřeší snadno - Pan Miloš Zeman podá demisi - Ve své ješitnosti, je pouze úsměvnou a malou figurkou na šachovnici velmocí ... :-)

9 1
možnosti
Foto

Hlavně že čínský ministr zahraničí prohlásil, že Vystrčil překročil červenou linii, což v diplomatické řeči znamená, že nastal čas války.

2 3
možnosti
JJ

Na to jsem čekal, když se ozval i mistr všech voleb Šarapatka-Krym, definitivně mám jasno, že pan Vystrčil udělal svou cestou moc dobrou a užitečnou věc R^

18 3
možnosti
DR

Jak ti to s nadšením oplusoval celý ten slavný místní spolek Šurc, Kindl, Matuška, Šimek, Kanda, Dvořák, Růžek a spol, tak máš Honzíku bezpochyby pravdu. ;-DR^

2 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
19 5
možnosti
JJ

... včetně Šarapatky....

7 0
možnosti
Foto

mně by ale fakt zajímalo, jak si pan Petříček představuje sledování politiky jedné Číny z hlediska Česka. Stejně tak představy pana Vystrčila.

3 4
možnosti
Foto

Co je? Pokud souhlasíme s tím, že je jen jedna jednotná Čína, tak kam teda pan Vystrčil jel? Do jedné části té jednotné Číny. :-P

2 1
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik