Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

Mám takové obavy, že kauza Vrbětice byla rozvířena opožděně proto, aby zakryla neúspěchy při očkování společnosti, mínusovou ekonomiku atd. Možná, že ji pan Hamáček také rozvířil proto, že v ní má šanci bodovat do poslaneckých voleb. Kdo ví??

1 0
možnosti
JF

Vy jste byl diplomat? Tak to o trochu lépe chápu, proč je ČR dlouhodobě v zádeli...

2 2
možnosti
FS

Já jsem si vždy myslel, že nejlbíže k Rusku a k bývalému Sovětskému svazu mají naši komouši. Straší, chtějí důkazy, radí se s mlčím prezidentem atd. atd. atd.

Ale jak pozoruji cvrkot na politické scéně a čtu třeba tady pana Šarapatku tak se mně zdá, že mnohem, mnohem blíže k Vladimíru Vladimíroviči Putinovi a k panu prezidentu Zemanovi mají hoši z SPD! Ach to je strachu o naše dobré vztahy s ruskými bratry, ach to je velká potřeba všechno dokázat až na trenýrky těch diverzantů atd. atd. A pan Okamura varuje, pozor, aby to nebyl omyl jako před dvěma roky, kdy jeden ruský agent udal druhého, naše BIS to pochopitelně musela prověřovat a hned je z toho jejich tragické faux pas atd. atd. Že vy jste jen druhá garnitura těch komoušů, pane Šarapatko?

3 4
možnosti
JP

Pane Sobotko, to je opovážlivost " chtít důkazy ". To nevymyslí nějaký trouba.:-)

1 0
možnosti
VB

Jo a ještě. Odkdy Rusko slyší na požadavky?

2 1
možnosti
VB

Snad již Česko v diplomacii nezastupujete a to je velice dobře. Jste úplně zmaten, odhadl bych to na okamůrovce baldovského typu.

K diplomacii patřila znalost mapy, takže vás poučím. Z Hrozenkova je na hranice Ruska je 950 km, takže proč by s ním měl někdo zná vycházet.

Řeči o našem obětování atd. no prostě je dobře, že se již jenom realizujete psaním.

3 3
možnosti
JS

A co když je vše jinak a byla to klasická rozkrádačka po česku, maskovaná výbuchem? Pojišťovna vyplatila "škodu", zbraně, které "neexistovaly" se prodaly. A pak se to na někoho hodilo. Nedělejte z Ruské tajné služby bandu hlupáků. Oni svoji práci umí a to velmi dobře. Bohužel. A Vrbětice to na 100% nebyla jejich práce.

5 5
možnosti
PK

A ti rusáci si tam jeli prohlížet valašské hvozdy, katedrála tam bohužel žádná není. Jakou pohádku nám předložíš?

1 1
možnosti
Foto

Je 15 hod a naše diplomacie šlápla na brzdu a situace se začne uklidňovat. Kdo na tom vyděl ? Okamura asi získal 2 až 3 % a komunisté se už nemusí bát ,že vypadnou ze sněmovny. Státy NATO nás v tom nenechají a rádi přeberou vše odkud nás Rusko vyhodí.

8 5
možnosti
Foto

Když vidím co naše diplomacie dělá tak by brečel, Dávat Rusku ultimatum může jen politik rozumu mdlého a nemá diplomacii co dělat. Už čekám jenom až některého napadne ještě dnes vyslat na Rusko naše 3 Gripeny a zítra toho čtvrtého jak na něm dodělají servis. O dotankování můžou požádat Bělorusko. Jediný kdo ještě používá rozum je Okamura a komunisté.

6 7
možnosti
RK

Okamura ani komunisté obsah a význam termínu rozum nechápou. Stejně tak jeho podstata uniká všem, kdo o nich prohlásí něco podobného.

0 1
možnosti
Foto

Přestože některé myšlenky v blogu jsou legitimní, určitě by se daly autorem prezentovat diplomatičtěji, zejména když sám v diplomacii pracoval.

V čem nesouhlasím je představa řešení - zavolat si velvyslanec a vše vyřešit potichu "diplomatickou cestou". Určitě celá kauza není běžnou diplomatickou rozmíškou, protože následkem operací ruských tajných služeb zde zahynuli naši dva občané. To je bezprecedentní a je třeba se nahlas a ostře ozvat!

Nevím, kde autor bere přesvědčení, že se všichni těšíme na válku. Naopak - nikdo z toho radost nemá, ale jsou momenty, kdy nelze agresi ustupovat, i za cenu hospodářských ztrát. Je to jako v běžném životě, máte dobré místo, ale nadřízený se k Vám chová jako k lokajovi. Buď si to dáte líbit za cenu dobrého platu, nebo v zájmu vlastní hrdosti z toho místa odejdete. Říká se tomu morálka.

To platí i k poslednímu odstavci, kde autor tvrdí, že naším zájmem je žít a přežít ve středoevropském prostoru. To je pravda, otázkou ale je, zda budeme přežívat na kolenou (ale nekonfliktně) nebo se postavit a jasně se ozvat jako suverénní stát.

Poněkud účelná je také historická exkurze a připodobňování dnešní situace k roku 1938 a 1968. Ten nejzásadnější rozdíl je, že jsme tehdy nebyly součástí tak silné aliance jako NATO a EU. V roce 1938 se na nás vykašlala Francie a Británie (Francie tím porušila i smlouvu o vzájemné vojenské pomoci), tedy v době, kdy se obě země samy obávaly válečného konfliktu. V roce1968 bylo Rusko světovou mocností a protiváhou USA. Přitom napadlo svého spojence z Varšavské smlouvy, je proto asi pochopitelné, proč NATO nezahájilo vojenskou operaci na území jiného členského státu Varšavské smlouvy, protože by to pravděpodobně vedlo k otevřené válce.

0 0
možnosti
JP

Pane Chýlek, jak na tom tedy jsme po pomoci naších západních přátel? S biliónovými nesplatitelnými dluhy, bez výrobních podniků, bez potravinové soběstačnosti a bez strategických surovin.

2 1
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik