Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Z Vašeho Curriculum Vitae :

Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

Zdroj: https://milansarapatka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785033

To nemohu rozporovat, ale dovolím si Vaše "zabývání se" doplnit o obor studu postrádající demagogii ... Rv

4 0
možnosti
PV

P67a16v69e55l 66V46é53b26r

16. 3. 2022 11:59

Jsou věci, za které nejsem (a nebudu) na našeho současného premiéra pyšný.

Ale návštěva týrané Ukrajiny - tak to tedy pyšný jsem. A myslím si, (pokud tedy nenastane totální katastrofa - u červeného knoflíku sedí poloviční šílenec) že na tuto cestu historie nezapomene. Ukrajinská historie určitě ne.

1 1
možnosti
Foto

Zrovna píšu blog o čecháčkovstvi, lepší příklad bych těžko hledal.:-)

13 0
možnosti
AL

Šarapatka šarapatí. Nomen omen.

2 0
možnosti
AM

No jistou osobní statečnost ta cesta 3 premiérů měla, jestli pomůže víc než vlak s humanitární či vojenskou pomocí nevím. Zelenského ho mohlo povzbudit, bojujícím Ukrajincům asi nic nepřineslo.

Samozřejmě pro Fialu je cesta do zahraničí snadnější než řešení palčivých problémů s cenami PHM, energií, ubytování uprchlíků atd.

1 7
možnosti
MV

Chamraď.

Sláva[UA] s hodně štěstí a sil našemu panu premiérovi.!

5 8
možnosti
JS

Nesouhlasím s Vámi, i když to možná na první pohled vypadá jako sebepropagační gesto , tak si myslím, že to bylo velmi prozíravý a nadčasový krok. Jednak aktéři prokázali osobní odvahu a to se u premiéra země fakt cení, druhak podpořili Zelenského a Ukrajinu konkrétním činem. Válka jednou skončí a toto gesto nebude zapomenuto. Navíc proč ne , když západ UK byl kdysi Československem.

6 0
možnosti
JP

J79a40n 83P38a63v13l66í57k

16. 3. 2022 11:36

Předseda vlády reprezentuje svou zemi, tedy i její občany, mezi které patříte i vy, pane autore. Když bývalý premiér Babiš vykřikoval "ani jednoho emigranta", styděl jsem se za naši reprezentaci a ty, kteří ho v tom podporovali. Nebylo jich málo. Dnes, kdy ČR požádala státy EU o pomoc v řešení uprchlické krize, kdyby byl v čele vlády Babiš, asi by tu žádost právem ignorovaly. Premiér Fiala má nepochybně zásluhu na tom, že se ty státy nezachovají jako Babiš a spol. v podobné situaci.

14 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 2
možnosti
Foto

Pokud by se pan Zelenskyj jednoho dne vyjádřil jako idiot, že mu návštěva překážela a pokud by se objevilo video, na němž Ukrajinci proti návštěvě protestovali s odmítnutím pomoci, bylo by to pro mne zklamání a musel bych Vaše slova přehodnotit. Zatím je považuji za horší než jalová.

15 0
možnosti
MR

Zde platí i psychologie a zde je tzv. fáze únavy z konfliktu jak na straně světa, tak Ukrajinského lidu, kde může být i frustrace z toho že Evropa nechce přijít o své teploučko a pohodlí a najednou 3. premiéři poruší toto dogma a vytvoří silný precedent, kde sice není vyslyšeno volání po bezletové zóně, tedy aktivního vojenského zapojení, s hrozbou 3. světové války, ale je zde snaha a odvaha, což dokazují svojí přítomností na místě ...

Kde je dnes hlas Macrona, bušení premiéra B. Johnsona, zde je už aktivní jen prezident Biden ... Evropský parlament bučí, Uršula von der Leyen se v tom plácá a Německo je rozpolcené.

Je zde navíc velká šance pro střední a východní Evropu převzít otěže a společně s Ukrajinou vytvořit protiváhu silnému a zničujícímu tandemu Francie – Německo ...

6 0
možnosti
MB

Důležitější je to, jak návštěvu vnímá Ukrajina se Zelenskym v čele. Pro ni totiž byla podpora tří zemí EU určena.

18 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik