Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte drobet zjednodušenou představu "porazit virus". Ony tyhle mršky nejsou něco jako nepřátelská armáda a vojenská strategie mna ně moc neplatí.

1 0
možnosti
Foto

Krizový zákon říká, že vláda může vyhlásit nouzový stav jen s uvedením důvodů na určitou dobu a pro určité území. Určitá doba není 2OO dní. Kraje mohou vyhlásit stav nebezpečí, tak jako to dělali v době povodní a pandemií chřipky a mohou vydávat omezení na základě vyhlášky, které jsou pramenem práva. Na to má každý kraj Krizové oddělení, kde jsou pracovníci vyškolení a cvičením připravení zvládat jakékoliv krize. Mají pandemické plány, kde je do podrobna uvedené co dělat v případě vypuknutí epidemie,kam dopravovat pacienty v případě přetížnosti nemocnic, mají připravené odborníky, studentky zdravotních škol na které je možné se obrátit na pomoc v případě přetíženosti zdravotního personálu. Mají sklady hmotný rezerv, kde jsou uskladněné věci nutné k řešení pandemie.

3 0
možnosti
Foto

Jak víte, kolik osob zemřelo na covid. Na covid podle statistiky zemřel každý, u koho byl po jeho smrti zjištěn covid i když zemřel na něco jiného. Proto statistika Ministerstva zdravotnictví uvádí " Úmrtí s nákazou " Jinak. Podle čl. 6 odst. 1 zák. o bez. může vláda vyhlásit nouzový stav jen s uvedením důvodů na určitou dobu a pro určité území. Určitá doba není 2OO dní. Kraje mohou vyhlásit stav nebezpečí, tak jako to dělali v době povodní a pandemií chřipky a mohou vydávat omezení na základě vyhlášky, které jsou pramenem práva.

3 1
možnosti

Pokud se při otevřených obchodech a restauracích výrazně nezvýší počet nakažených, tak to aby si A.B. hodil mašli.

0 0
možnosti

J40i49r96i 30V24r58a79b26e19c

12. 2. 2021 17:19

A to jse se vysplhal az na diplomata ?! Co za ostuda teto zeme.

0 0
možnosti

L24u47b77o58š 67K62r50i40m25l

12. 2. 2021 16:20

Vážený pane Šarapatko, nedovedu posoudit Vaše schopnosti v diplomacii a bohužel jsem neměl možnost posoudit Vaše schopnosti "nezávislého" poslance. Současně mohu napsat jen to, že jste pokrytecky kandidoval za stranu a neměl jste tolik slušnosti, abyste se stal jejím členem a o nezávislosti tudíž nemůže být řeči.

Chápu Vaše rozhořčení a kydání špíny na opoziční poslance, ale nechápu Vaše tvrzení, že chyby vlády je nutno v zájmu "vyššího" dobra tolerovat a nést za ně odpovědnost i když na rozhodování vlády nemá opozice vliv.

Přeji Vám mnoho úspěchů v dalším snažení a zúročení Vašich kontaktů z diplomatického angažmá.

4 2
možnosti

Je a to nesmyslný blog. Vina je především na straně vlády, která chtěla nouzový stav protlačit silou a odmítala jakýkoliv dialog s opozicí. Řešení koronavirové pandemie není jen o nouzovém stavu, ale také o pomoci stovkám tisíc lidí, kteří ji potřebují. A tady vláda totálně selhává.

12 6
možnosti

Pane Šarapatko, Váš článek mohu číst třeba desetkrát a vnímám ho tak, že podle Vás jsou chyby pana Babiše a jeho vlády v této době omluvitelné, jenom hyeny (?) z opozice je zneužívají ve svůj prospěch. Pan Babiš ale opozici sám nahrává. Podbízivé "Čau lidi" někoho obalamutí, ale skutečnost je daleko horší, vláda situaci nezvládá.

6 3
možnosti

Bez nouzového stavu se epidemie spíš zastaví?

2 0
možnosti

J10a62n 35R94á55ž

12. 2. 2021 14:59

Kdyby byl Babiš manažer zvyklý skládat účty ze své práce např. představenstvu akciovky, tak by věděl, že nastal okamžik kdy je dobré být hodně pokorný, ohleduplný a hlavně racionální.

Znamená to, že měl už před týdnem zpracovat detailní scénář kroků, jakými chce vláda vyvést zemi z koronavirového průšvihu a to tak aby byl skutečně efektivní při ochraně nejrizikovějších občanů, chránil šíření nákazy v klíčových odvětvích hospodářství a při tom nepřiměřeně neomezoval každodenní život všech.

K tomu by napsal obsáhlou důvodovou zprávu a to vše předal nejméně pět dní před dnem, kdy chtěl požádat Sněmovnu o prodloužení výjimečného stavu jednotlivým poslaneckým klubům k prodiskutování. Od nich by dostal v předstihu zpětnou vazbu, co je ve Sněmovně průchodné a co rozhodně ne. A tak by museli všichni hrát, jak se říká, s otevřenými kartami.

Jelikož Babiš dobrý manažer není a se své podnikové praxe si navykl na manýry spíše diktátorské, nesmí se divit, že dostal po šlapkách. Že dostal po šlapkách mne těší, ale že teď nastane velký chaos a „koronáč“ bude mít přímo dálnici ke svému šíření, už ne!

4 3
možnosti

P16e18t89r 51N13e89d26v46ě87d

12. 2. 2021 16:30

Jako manažer řídí a úkolům s lidi jemu podřízené. Ty jenž neplní jeho požadavky vyhodí. To bohužel jako premiér udělat nemůže. To, že polovina lidí má na háku to, co po nich s vládou chce není vina Babiše, ten přeci nezpochybňuje opatření jeho vlády slovy chaotická, neúčinné a pod. O to se od jara snaží někdo jiný a vyslyšeni asi nebudou od koblih, nebo ANO?

Když by podle Vás měl vypracovat detailní scénář kroků, proč tedy třeba jen od opozice, či jejich hejtmanů nedostal detailní plán jak a v jakých mutacích se vir rozšíří v jednotlivých městech a krajích? Třeba Plzeň - 13. 2. Bude nakaženo 308 lidí z toho 3 půjdou na JiP a 4 na normální lůžka. Tito lidé nahlásí 8 lidí a ti nastoupí do karantény. 2 budou mít teplotu 39 ale zvládnou to doma.

Opravdu je nutné po šesté zdůvodňovat NS, to je ještě někdo ve vládě kdo nechápe proč? Nakonec dtto zavedou hejtmani a pak to bude OK? Za jak dlouho dostaneme testy pro školáky? Nebo někdo bude dělat zákon o nákupu testů pro školy?

2 2
možnosti
Foto

P39e79t34r 50H64a20n81n15i49g

12. 2. 2021 14:55

Zcela s Vámi souhlasím. Teď, kdy se ho opozici demobloku včetně SPD podařilo shodit, tak jsou hejtmani za demoblok překvapeni, že budou muset nést odpovědnost sami. Připomíná mi to Paroubkovo neustálé vyslovování nedůvěry Topolánkově vládě a když to najednou vyšlo (Zubová, + ještě jedna za Zelené), tak byl překvapen a nic nepřipraveno. Podpory (některé) spojené s nouzovým stavem, skončí 14.2. A co pak demobloku a SPD. Co pak?

12 8
možnosti

Souhlas pane Hannigu. Přesně na to sestřelení Topolánkovy vlády uprostřed předsednictví jsem si včera vzpomněl. Taky na to tehdy sociální demokrati koukali dost překvapeně. Jo, kdo se nedokáže poučit z cizích chyb......

2 1
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik