Diskuse

Dilema imigrace

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Až jich bude moc, ono ke konfliktu dojde. Všude na světě, kde žiji odlišné kultury, dochází ke konfliktům. Jen nevím, kam budeme utíkat my Evropané?

2 0
možnosti

Souhlasím pouze s tím, že západní státy včetně USA udělaly řadu chyb, které sice nebyly jediným, ale podstatným krokem k destabilizaci blízkého východu a i Afriky. Ovšem spojení SA a Muslimského bratrstva se svými odnožemi v celé oblasti až po Indii by, sice pomaleji, ale určitě dospělo k podobné situaci včetně spolupráce s al-Kajdou.

Proč už dávno, třeba z Vašich úst, pane poslanče, nezazněl návrh na zpřísnění podmínek v rámci zákona o církvích a třeba i s poukázáním, že ÚMO dostalo i při stávajícím znění zákona registraci neoprávněně?!

Proč už dávno nezazněl Váš hlas spolu s dalšími k EU a hlavně k USA, aby svou voj. technikou zastavili mafiánský obchod s imigranty?!! Např. : loď, která alespoň jednou převezla ekonomické imigranty k evropským břehům je nástrojem mafie proto první na řadě k likvidaci - prázdnou potopit v přístavu; nebo naložené lodě, směřující k Evropě, zastavit v mezinárodních vodách, otočit a třeba i odvléci do místa vyplutí.

Mohl bych pokračovat dále, ale to jistě všechno víte; otázka je: proč nekonáte???

2 0
možnosti

Vzít si příklad z Austrálie - s tím naprosto souhlasím.

3 0
možnosti
Foto

Vážený pane poslanče, již se mi z politiků Vašeho ražení dělá špatně. Vám podobní udělali v minulosti zásadní poltické chyby. Většinou na základě neznalosti, naivity a vedeni pravidly prapodivných politických obchodů. A teď přicházíte se starostlivou tváří a snažíte se nastínit, že morální důsledky vašich nemorálních rozhodnutí v minulosti, by měli na svých bedrech nést občané. Najednou je to na nich. Ta všechna předchozí rozhodnutí jste většinou udělali bez toho, aby jste respektovali názor veřejnosti. Vždy jste argumentovali naší bezpečností, nutnosti humánního zásahu, ochranou demokracie. A teď se ptáte občanů? Chcete najednou slyšet jejich názor? Již jsem to obšírně jednou popsal. Nejdříve se omluvte. A hlavně nezačněte vykládat, že to nebyla vaše strana, ale ti druzí. V této bezcharakternosti se v celém našem poltickém spektru nenajde rozdílu. Takže, krátce řečeno, jděte si brečet jinam. To dilema je totiž vaše polívčička. Možná, že v tom je Váš problém. Jako většina diplomatů obvykle noříte lžíci do cizích polévek. Tak jednou ochutnejte tu vlastní.

1 2
možnosti

K55a40r49e20l 66M73a77s91e56k

27. 4. 2015 12:07

V čem jsou nám uprchlíci ze Sýrie či Libye natolik kulturně vzdáleni? Než tam vypukly boje tak přece hráli fotbal, chodili do kina, dívali se na televizi, četli noviny a časopisy, hráli a poslouchali hudbu, blbnuli na facebooku a twitteru, stahovali si věci z internetu...

V čem jsou nám tak moc kulturně vzdáleni?

2 7
možnosti

P40e47t76r 77S67k48á28c95e80l

27. 4. 2015 12:37

Obyvatelé Afriky a uvedených států nevyjímaje logicky ani nemohou mít kulturu shodnou s naší. Chce to projít si vývojem, poučit se. Všímáte si např. při kopané, jak jejich potomci u nás přistupují důrazně (podle redaktorů) a sprostě (podle mě) ke hře, která má svoje pravidla? Logicky - zná bídu svých příbuzných a u nás chce i za cenu porušování pravidel hry vyniknout, zbohatnout. Neodsuzuji, jen konstatuji, chápu jejich snahy. Ale my jim to umožňujeme svojí tolerancí a tak nám kazí krásnou hru - fotbal, to je hra.R^

3 1
možnosti

Masová imigrace je symptomem nějakého zásadnějšího problému. Namísto symptomů by bylo tedy vhodné řešit tento problém.

1 0
možnosti

P60e34t45r 92S62k41á82c98e27l

27. 4. 2015 12:31

Souhlas, řešit se musí především příčina a ne důsledek. Jak je ale vidět, EU stále postupuje stejně pod heslem: Rozděl a panuj.

Kdopak se dnes stará o to, že gen.sekretariát EU v Bruselu čítá 5 000 zaměstnanců? Kdo jim klade otázku, jaký je efekt jejich práce? Vždyť uřídit firmu o 500. zaměstnancích vyžaduje nesmírné úsilí. Dokáži si představit, jak v jejich hlavní budově přechází po chodbách tak, že kdyby se tam zatemnilo a dali se lampičky na jejich zadečky, jednalo by se o rej svatojánských mušek. I když v dnešní době mobilů, faxů, videí vlastně se nemusí až tak po chodbách pohybovat, tak klábosí po telefonu, klikají po internetu. Za čí peníze?

Takové a podobné otázky nikdy nepoloží redaktoři a novináři, které si tam hýčkají. Dobře vědí proč.R^

4 0
možnosti

O28n97d49ř38e68j 23N66ý68č

27. 4. 2015 11:36

Podle fotografií jsou ti lidé převážně černoši a těch ve vámi jmenovaných zemí moc nežije. A proč když jste diplomat a velice rád komentujete diplomacii nekomentujeme naprosto skandální chování Zemana ve Vatikánu?

1 1
možnosti

Proč jen ve Vatikánu?

1 2
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik