Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Dneska jste se nepředved. Už jsem vás zažil v lepší formě.

3 1
možnosti
LC

Pan Rychetský se rozhodl (nebyl teda sám) v souladu se svým politickým backgroundem. Nejvíce nový volební systém (při současných volebních preferencích) pomůže ČSSD a KSČM. Nejvíce "poškodí" ANO, Piráty a ODS. Pokud ODS a Piráti zůstanou ve vytvořených volebních koalicích, poškodí je to dvakrát. Co mně ale hlava nebere, když tak v TV sleduji prohlášení různých politiků, je fakt, že se z toho politici Pirátů a ODS radují a (zrovna se vyjadřuje Filip) komančům se to moc nelíbí.

2 1
možnosti
Foto

Vám toho hlava nebere....:-/

1 3
možnosti
Foto

Já tomu nerozumím. Jak toto rozhodnutí ÚS ovlivní, jestli ČSSD překoná nebo nepřekoná 5%?

2 0
možnosti
ZZ

Vím, že s rozumem moc nekamarádíte, ale napovím vám, pokud se ČSSD spojí se zelenými ( jak avizují), tak těch 5 % překročí.

:-):-):-)

0 1
možnosti
MM

Jste trapný!

ÚS má 15 členů, rozhodl poměrem 11:4. Rychetský má jeden hlas, soudcem zpravodajem byl Jan Filip.

6 1
možnosti
ZZ

Právě proti tomuto soudci Ústavního soudu, kterým je od 3.5. 2013, se vznesla největší vlna kritiky - hned po Rychetským.

;-D;-D;-D

0 1
možnosti
Foto

Změnit volební zákon spočívající pouze v metodě způsobu přepočítávání hlasů by neměl být žádný problém. Malým stranám pomůže, ale ty jsou jak na pravé, tak na levé straně.

5 1
možnosti
LC

S tou pomocí malým stranám máte pravdu. Jen nevím, které jsou ty pravicové.

0 0
možnosti
Foto

Tak z jedné strany je to lano Babišovi /pomohlo by to zachovat socany a komouše v parlamentu a to Babiš životně nutně potřebuje/, ale když na druhé straně vidím tu Babišovu hysterickou reakci..... asi ho stresuje to, že je tu neplánovaně k rozhodnutí zase jedna další věc a on se z toho rozhodování nevyvlíkne. Jsem tedy zvědavý, jestli směrujeme k celorepublikovému 200 mandátovému obvodu, anebo se budou rušit volby a Babiš se pokusí převzít moc jinak. Každopádně je nejlepší pan Babiš zase o kousek ke kriminálu blíž. A v Agrofertu by si měli začít uklízet, přece jen, insolvence se nezadržitelně blíží.

6 1
možnosti
BM

Agrofert zaměstnává cca 30 000 lidí budete mít radost až z nich budou nezaměstnaní?

0 1
možnosti
SB

Je zajímavé, že ti lidé, kteří v těchto diskusích najednou vyřvávají o tom, že všechny hlasy by měly mít stejnou váhu (a já s tím souhlasím), řvali po prezidentských volbách, v nichž zvítězil Zeman, že ho na Hrad dostali ponejvíce hlasy méně vzdělané části obyvatel.

Takže tehdy neplatilo, že je správné, že všechny hlasy mají stejnou váhu?

2 5
možnosti
SL

Oni tehdy říkali, že by hlasy hlupáků platit neměly? Nebo že by měly mít nižší hodnotu? Prostě jen konstatovali, co bylo zřejmé...

3 1
možnosti
KK

Rv

Pane Šarapatko!

Nevyvolávejme konspirační teorie! Vy přemýšlíte o konspiraci Ústavního soudu a ČSSD, Babiš mluví o konspiraci Rychetského a STAN. Ani jedno není zjevně pravda!

Mnohým vrtá hlavou, proč Ústavní soud s tímto řešením tak dlouho otálel. Je to složitý případ, neotálel, ale čekal, že si to politici vyřeší sami. Před dvěma roky lidovci nabídli řešení tohoto problému ve sněmovně, ale Babiš a jeho lidi to nepřipustili k projednání. Tak teď je projednat musí!

:-)

5 0
možnosti
JS

Musí? A co když nedojdou k nějakému výsledku?

0 1
možnosti
Foto

Současný vztah pana Rychetského k presidentovi Vaši domněnku určitě nepotvrzuje.

2 0
možnosti

Ani Rychetský ani Zeman nemají k ČSSD žádný vztah! :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik