Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proč byl protiústavní volební zákon, stvořený samotným p. Rychetským(!) před 20 lety, až do r. 2021 platný? Jak je možné, že žaloba na jeho protiústavnost v klidu ležela už téměř 4 roky založena hluboko v šuplíku a nikdo se jí nezabýval? Jak je možné, že v důsledku toho byly patery volby vlastně protiústavní? Celou dobu, tedy 20 let, to (nejen) p. Rychetskému nevadilo?!8-o

Jak je možné, že lidé tak snadno zapomínají a bagatelizují zjevné morální nedostatky některých lidí, a pak najednou přistoupí až k jejich adoraci? K adoraci těch, kteří se nejprve vědomě, z vlastního prospěchu, provinili vůči spravedlnosti, ale poté, co se situace poněkud změní, změní narychlo i oni své postoje?

Ocenil bych každého, kdo by se zasadil o změnu původniho volebniho paskvilu ke spravedlivému, kdyby to ovšem nebyl jeho samotný tvůrce, který s tím po celých 20 let neměl sebemenší problém.

Žádné ifantilní omluvy ve stylu "...ale tenkrát..." a jiné hloupé "argumenty" nemůže přece opravdu nestranný člověk a zastánce pravdy, morálky a spravedlnosti akceptovat.

4 0
možnosti

* opr. "...ke spravedlivému volebnímu zákonu..."

0 0
možnosti

Autore, jste trochu mimo. Nález Ústavního soudu bude mít dopad pouze na strany, které celostátně překročí 5,0% hlasů. Pouze těchto stran se bude týkat nějaké přerozdělování mandátů.

Do této skupiny ovšem ČSSD zcela jistě patřit nebude.

0 0
možnosti

Nepochopil jste podstatu.

Socani se Zelenými by museli překročit 10 %.

Teď ale už věří že těch 5 % spolu dají !!!

;-D;-D;-D

6 0
možnosti

jo leda radostí....:-P

1 0
možnosti

Chápu, že pro koblihy je těžké přijmout fakt, že soudy jsou nezávislé...to, že nejsou na vyplatnici ANOfertu neznamená, že je platí někdo jiný.

Vrchol žumpy je ta baba Benešová, která tvrdí, že jsou zaplacení, nema důkaz a vlastně ani neczetla ten rozsudek... člověk by blil...

11 2
možnosti
Foto

Hodně se mluví o jeho zájmu o funkci prezidenta, tímto se připravil o velký počet hlasů a to je dobře, dostanou je ti, kteří nemají politickou minulost.

2 1
možnosti

"To bude řevu po volbách..."

Pokud budou že. ;-D

3 0
možnosti
Foto

Když tak čtu diskusi tak nejvíce k tomu rozsudku prskají koblihy v čele se svým nejvyšším. Nikdo jiný s tím až tak velký problém nemá.

6 2
možnosti

Tady nejde o to, kdo s tím má problémy dnes, ale kdo s tím bude mít problémy v budoucnu !!!!

Je třeba vidět o kousek dál, než na špičku svého vlastního nosu !!!!

:-P:-P:-P

1 0
možnosti

Ono skandální na tom je také to, že předseda ÚS říká, že zákon, který sám stvořil, je protiústavní....

5 1
možnosti

Ano, ale zjevně ho to mrzí. Tenkrát přímo sloužil Miloši Zemanovi! :-)

0 1
možnosti

Rozhodnutí mělo přijít dříve, říkají mnozí. Necítím se být kompetentní, ale zřejmě ano. Na druhou stranu existuje jeden cz proverb - nikdy není pozdě...

A dále, jestliže hradní hydroxyl vypsal termín voleb neobvykle brzy a nyní před potencionální změnou ÚV ex ante varoval, souvisí to, zdá se, a vypadá to, že rozhodnutí ÚS bude přece jen správné. Neboť za dlouhá léta hydroxylova působení je zřejmě zřejmé, že jeho názor nutno vynásobit hodnotou -1, abychom se dostali ke smysluplnému řešení. Ona kreatura si svými postoji a chováním za toto může sám. Těžko předvídat výsledek dohadování, bureš a jeho komplici, tj. rudí i hnědí fašouni apod. již teď vysílají svá nemoudra. Ale přeci jen, chvilka radosti tu jest.

Z jiného soudku - pane Šarapatko, přeji Vám mnoho sil v Radě ČT, bez jakékoliv ironie, neboť setkávat se v jednom prostoru s takovými existencemi jako jest jakási lipovská, vesely, slegr, to chce určitě silné nervy a silný žaludek, obojí Vám přeji.

1 3
možnosti

Říkají a nelze vyloučit že budou mít pravdu. Poněvadž pokud se strany včas nedohodnou, tak vznikne pouze pořádný předvolební chaos.

Nemám nic proti této změně, pouze proti jejímu načasování.

1 1
možnosti

Podle jiných, pochopitelně neověřených a neověřitelných řečí, pan Rychecký za tento rozsudek od nejmenované strany dostal příslib, že bude jejím kandidátem ve volbách na prezidenta. Jeden člen této strany na tuto informaci reagoval : "hahaha"

1 1
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik